Keilailu: Tapanin viesti 2011

El Panteran juniorit matkustivat myrskyisenä tapaninpäivän aamuna Raisioon, jossa pelattiin perinteinen tapaninpäivän viestikilpailu. 24 länsirannikon joukkuetta  kokoontui kilpailemaan kuuden parhaan joukkueen palkintopaikoista. Saloa oli edustamassa El Pantera. Kilpailu pelattiin nelihenkisin joukkuein ja jokainen kilpailija heitti neljä sarjaa. El Panteraa edusti kilpailussa Junnujen edustusjoukkue: Jenna Kurppa, Juho Virpo, Ville Rajala ja Eetu Leppäniemi. Ryhmän tavoitteena oli päästä palkintosijoituksille, eli kuuden parhaan joukkoon.

 
Ensimmäisen blockin aloitti Eetu Leppäniemi. Eetu aloitti hiukan haparoiden, tuloksena jätöt kahteen ensimäiseen ruutuun.  Kolmannen ruudun reikäpaikko ja sen perään kaato sekä paikko alkoi jo näyttää lupaavalta, mutta kuudennen ruudun ränniavaus ja 9. pois söi pisteitä. Eetu kokosi kuitenkin itsensä ja teki loppuun ehjän suorituksen saaden sarjaan tuloksen 162. Toinen sarja alkoi reijällä, mutta Eetu latasi lopusarjan ehjäksi saaden sarjaan hyvän tuloksen 195. Kolmas ja neljäs sarja eivät kulkeneet enää toivotulla tavalla ja Eetu heitti niihin tulokset 159 ja 134.

Ensimmäisen blockin jälkeen olimme sijalla 13, 85 pisteen päässä 6. sijasta ja 108 pistettä kärkeä perässä.

Toiseen blockiin heittämään tuli tyttöjen tulevaisuuden ryhmän Jenna Kurppa. Jenna aloitti myös hiukan haparoiden, eikä kaatoja meinannut millään tulla. Ensimmäinen kaato nähtiin vasta 7. ruudussa, jonka jälkeen tuli harmittava jättö. Loppuun tuli sentään kaato, paikko ja kaato, joten sarjaan sentään kohtalainen tulos 145. Toiseen sarjaan Jenna löysi vihdoin kaatoinnon, eli 9-paikko, tupla, 9-paikko ja tupla näytti jo siltä, että tulosta tulee. Harmittavasti 7. ruudun reikä pilasi hyvin alkaneen sarjan. Loppuun Jenna heitti vielä kaadon, harmittavan jätön ja ehjän 10-ruudun saaden hienon tuloksen 192. Kolmas sarja olikin sitten takuuvarmaa pelaamista jota on Jennalta totuttu näkemään. Kaatoja sarjaan tuli neljä ja paikkoja kuusi, vain harmittava 3. ruudun missi esti yli 200 pisteen sarjan, joten tulos oli 191, mikä oli hyvä tulos hyvällä pelillä. Neljäs sarja alkoi totuttuun tapaan varmalla pelillä, mutta 5. ruudun huono avaus ja paikko heitto masensi nuoren neidin ja peli into katosi hetkellisesti täysin. Pienen valmentajan kanssa käydyn juttutuokion jälkeen Jenna kuitenkin piristyi ja heitti sarjaan kohtalaisen tuloksen 160.

Toisen blockin jälkeen sijoitus 15. 97 pistetä 6. sijasta ja 199 kärjestä

Kolmanteen blockiin tuli heittämään Juho Virpo. Juho aloitti kohtalaisen mukavasti, harmittavat reikäjätöt ruuduissa kaksi ja seitsämän söivät pisteitä sekä kymppiruudun jättö, eli sarjaan kohtalainen 163. Juhon heitot näyttivät kuitenkin paikotellen hyviltä, joten tulosta oli odotettavissa.  Toiseen sarjan alun reikäjätön jälkeen Juho heittikin triplan ja tupla paikot. Harmittava 7. ruudun jättö (6 ja 2 pois) pilasi kuitenkin huippusarjan. Lopun reikäpaikko ja tripla antoivat kuitenkin hienon tuloksen 207. Kolmas sarja alkoi surkeasti, jättö ja reikäjättö.  Juho löysi onneksi lääkkeen alun haparoinnille ja tekikin ehjän sarjan loppuun kahdella tuplakaadolla ja pelasti sarjan hyvällä tuloksella 193. Neljäs sarja alkoikin kaadolla ja paikolla, joten katsomossa eläteltiin jo toivoa huipputuloksesta. No heti palattiin kuitenkin maanpinnalle, kun kolmosruutuun tuli reikäjättö. Se ei kuitenkaan Juhoa masentanut vaan hän takoi loppuun ehjän, tehden 8. ruudusta neljän kaadon jonon ja hienon tuloksen 207.

Kolmannen blockin jälkeen sijoitus 7., 5 pisteen päässä 6. sijasta ja 272 kärjestä.

Nejänteen blockiin, eli ankkuri osuuteen heittämään tuli tulevaisuuden lupaus Ville Rajala. Ville aloitti haparoiden etsien paikkaa, josta pallon saisi taskuun. Sarjaan tuli muutama hyvä osuma ja niistä kaatokin taisi tulla, mutta muuten keilat eivät tahtoneet kaatua. Sarja meni pelipaikkaa etsiessä ja Villelle surkea tulos 149. Toinen sarja jatkui samaan tyyliin, jolloin valmennus päätti puuttua asiaan ja pienen vinkin perusteella Ville valitsi liukuvamman pallon ja siirtyi reunempaan pelaamaan. Tämä oli oikea päätös ja Ville tykitti loppuun kuuden kaadon jonon ja kovan tuloksen 227. Kolmanteen sarjaan Ville pelasi edelliseen tapaan tehden paikko,  tupla, paikko ja viiden jonon. Kymppiruutuun tuli harmittava jättö, mutta siitä huolimattaa sarjaan loistotulos 234. Neljäs sarja alkoi reijällä, johon valmennus antoi välitöntä palautetta. Ville oli huomannut itsekin virheensä ja tekikin korjauksen tehden kolmen kaadon jonon. Tämän jälkeen tuli pari huonoa avausta, joista 6-paikko ja 6-reikä jättö. Loppuun Ville tekikin sitten kuuden kaadon jonon ja sarjaan kovan tuloksen 229. Ville oli lisäksi neljännen blockin paras pelaaja, voittaen Raision keilailukeskuksen lahjakortin.

Viimeisen blockin jälkeen El Panteran sijoitus oli neljäs, eli tavoite saavutettiin. Valmennus oli tyytyväinen kasvattiensa menestykseen.

– Joukkuehenki oli korkealla, pelattiin iloista peliä, osattiin kannustaa toisia ja huumoriakin riitti. Tästä on taas hyvä mennä eteenpäin, kommentoi tyytyväinen valmennusjohto.

Seuraavaksi El Pantera kisaa Salon seuramestaruudesta 6.1. ja valtakunnan sarjassa Kupittaalla 21.1.2012.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *