Keilailu: EP Masters 2009

Pyhäinpäivänä El Pantera kokoontui ratkomaan seuran sisäistä paremmuutta keilailussa. Salon keilahalliin olikin kokoontunut yhden lauman verran panttereita, joiden kesken nokittelu oli aloitettu jo syyskuussa käydyssä EP Mastersin esikilpailussa, jonka voitti sharjula.

 
Tämän kertainen kilpailu käytiin edellisiltä vuosilta tuttuun tapaan parikilpailuna, jossa käytettiin tasoituksia. Kilpailutoimikunta oli pyrkinyt muodostamaan parit siten, että jokaisessa kaksikossa oli yksi keila-ammattilainen ja yksi amatööri. Viime hetken peruutuksien vuoksi kisaan kuitenkin osallistui myös kaksi amatööriparia: Arsca ja Labert sekä jvaljus ja Ebi. Muut parit olivat eloton ja Maranoid, Zieppo ja eetu, börje ja sorri, tane ja Elojo, Paavo Schukov ja Nikke, kokkosa ja Tome sekä Paseq ja sharjula.

Kilpailun suosikkipariksi ennakkokaavailuissa nostettiin Zieppo ja eetu, joiden uskottiin ratkaisevan kilpailun rautaisella kokemuksellaan ja ennakkoon tarkkaan suunnitelulla nesteytyksellään. Kakkossuosikiksi vedonlyöntitoimistot olivat nostaneet kilpailun puuhamiehen kokkosan ja monilajiosaaja Tomen muodostaman parivaljakon.

Kilpailu lähti käyntiin tasaisissa merkeissä. Ensimmäisen sarjan jälkeen johdossa olivat Tome ja kokkosa tuloksella 321. Toisena olivat mentaalipuolen erikoismies börje ja ikitaistelija sorri 315 pisteellä. Muut joukkueet tulivat tasaisena rintamana kahden kärkijoukkueen perässä. Toisella kierroksella nähtiin El Panteran tapahtumissa niin tuttua sääntöjen rajamailla tapahtuvaa taktikointia. Taktikoijana oli kukas muukaan kuin eloton, joka oli muutamalla pikaisella puhelulla värvännyt joukkueensa vahvistukseksi Pattiksen. Tämä kokoonpanomuutos aiheutti närää muissa joukkueissa, mutta kilpailun jury päätti kuitenkin hyväksyä tämän värväyksen. Toisen kierroksen parhaasta henkilökohtaisesta tuloksesta 208 vastasi Paavo Schukov.

Kolmannelle kierrokselle lähdettiin Niken ja P. Schukovin johdossa. Kierroksen mainittavin suoritus nähtiin, kun Ebin ruutuun tuli oranssilla värillä merkitty erikoiskeila ykköspaikkaan. Tämä tarkoitti, että suorituksen panoksena oli tuopillinen ruskeaa urheilujuomaa. Korkeista panoksista huolimatta Ebi pystyi pitämään päänsä huurteisenkylmänä ja tekemään palkinnon kuittaamiseen vaaditun kaadon. Myöhemmin kisan aikana samaan suoritukseen pystyi yhteensä neljä kilpailijaa.

Viimeistä edeltävällä kierroksella parhaiten onnistuivat joukkueet eloton & Maranoid sekä Zieppo & eetu.  Ensiksi mainitut saivat kierroksella kasaan yhteensä 346 pistettä, jälkimmäinen joukkue taas heitti koko kilpailun parhaan kierrostuloksen 353. Näiden hienojen suoritusten myötä kyseiset parit nousivat kilpailun kärkeen järjestyksessä Zieppo ja eetu 1238, eloton ja Maranoid 1199.

Näistä mielenkiintoisista asetelmista lähdettiin viimeiselle kierrokselle. Erityisen jännittävän tilanteesta teki se, että neljännen kierroksen jälkeen toisena olleilla elottomalla ja Maranoidilla oli korkeampi tasoitus kuin Ziepolla ja eetulla. Kärkijoukkueen oli siis venyttävä todella hyvään suoritukseen finaalikierroksella. Ziepon ja eetun ote ei aivan kuitenkaan riittänyt loppuun asti. He pystyivät tekemään kierroksen parhaan yhteistuloksen 300, mutta eivät pystyneet lyömään niskaansa hengittäneen seuran puheenjohtajan kipparoiman joukkueen kuin kuudella pisteellä. Tasoituksien vuoksi tämä kuusi pistettä ei riittänyt ja Pattiksen avustamat eloton ja Maranoid  nousivat kisan voittoon 

-Hieno kilpailu ja hyvä meininki! Erityiset kiitokset kilpailun järjestäjille, sanaili voitostaan silminnähden yllättynyt Maranoid.

-Oli mahtavaa nähdä näin runsaslukuinen joukko seuran jäseniä tämän hienon lajin parissa. Toivottavasti edes muutamilla innostusta riittää tulla hallille tulevaisuudessakin, kommentoi kisan puuhamies kokkosa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *