Keilailu: El Panteralle kaksoisvoitto Salon Mestaruus -kilpailussa

El Panteralla oli kovan luokan edustus B-luokan Salon Mestaruus -kilpailussa. Alkukilpailusta pääsi mukaan Riku Rantanen, Pasi Schukov ja Seppo Virkkunen. Allekirjoittaneen peli ei aivan riittänyt 10. parhaan joukkoon, joten jäin kokonaistilastossa 11. tilalle ja keskityin finalistien kannustamiseen ja henkiseen valmennukseen.
 

Peli alkoi Rikun ja Pasin suvereenilla hallinnalla. Kolmen sarjan jälkeen Riku johti tuloksella 705 ja Pasi oli aivan kintereillä tuloksella 703. Sepolla ei peli lähtenyt alkuun toivotulla tavalla. Ensimmäisen sarjan tulos 150 oli selvästikin pettymys sekä Sepolle itselleen, että valmennus- ja kannatusjoukolle. Liekö katsomossa ollut tuore morsian ehdokas aiheuttanut ylimääräistä jännitystä peliin. Seppo kokosi kuitenkin itsensä ja heitti kahteen seuraavaan sarjaan tulokset 224 ja 238. Näin taistelu neljän parhaan pudotuspelipaikasta alkoi.
 
Riku jatkoi varmaa peliä tehden kahteen seuraavaan sarjaan 203 ja 207. Viiden sarjan tulos 1115 alkoi jo tuntua varmalta pudotuspelin paalupaikalta. Pasilla ei toinen puolisko lähtenyt yhtä hyvin käyntiin. Tulos 151 alkoi jo huolestuttaa kun 3. ollut Cocktail:ia edustava Juuso Aitio pääsi jo 12 pisteen päähän. Seuraavan sarjaan Pasi kuitenkin teki taas hyvän tuloksen: 213, ja ero kolmantena olevaan kasvoi 23 pisteeseen. Seppo ei myöskään saanut neljänteen sarjaan hyvää tulosta. 166 oli selvästi pettymys miehelle, mutta valmennustiimi rauhoitti miestä, sillä taistelu 4. paikasta oli vielä omissa käsissä. Seppo kokosi taas itsensä miehen tavoin ja heitti seuraavaan sarjaan 239.
 
Viimeiseen sarjaan lähdettiin El Panteran kaksoisjohdossa, jonka lisäksi Seppo vielä 5. vain neljän pisteen päässä pudotuspeli paikasta, jota piti SaKu:n Matti Kaskinen. Matti löysi vielä jostain hirveän pelivireen päälle ja kaato toisensa jälkeen Sepon mahdollisuudet alkoivat kuivua käsiin. Matti sai sarjaan tuloksen 269 ja Seppo vaivaiset 150, joten pelit olivat Sepon kohdalta ohi ja hänen oli tyytymimen 6. sijaan, koska SalKei:n Niko Lehtovirta teki tuloksen 258 ja meni vielä Seposta ohi. Riku heitti viimeiseen sarjaan varman tuntuisesti 175, saaden yhteistuloksen 1290. Pasi jatkoi hyvää peliään ja meni vilkku päällä vasemmalta ohi kärkeen tuloksella 1301, saaden sarjaan tuloksen 234.
 
Karsintapelien neljän parhaan joukkoon pääsi siis EP:n Pasi ja Riku, Saku:n Matti Kasinen ja Cocktail:n Juuso Aitio. Finaalissa kohtasivat ensin karsintojen 3. ja 4., eli Matti ja Juuso. Kilpailu olikin tasaväkinen loppuun saakka ja aivan viimeisessä ruudussa Juuson tarvitsi kaataa vain 7 keilaa voittoon, mutta vajaasta osumasta jäi kohtalon kouraisemana 4 keilaa pystyyn ja Juuso hävisi pisteellä Matille.
 
Seuraavassa pelissä Matti sai vastaansa 2. sijaa pitäneen Riku Rantasen. Riku jatkoi samaa varmaa peliä kuin karsinta pelissä ja jo sarjan puolessa välissä alkoi voitto olla selvä. Riku voitti lopulta sarjan 203-169, joten kaksoisvoiton juhlinta alkoi jo kannustus/valmennustiimissä.
 
Grande Finale alkoikin tasaväkisesti molempien näyttäessä yleisölle mistä keilaamisesta on kysymys. Jännitystä riitti aivan 10 ruutuun asti jossa Pasilta vaadittiin kolmen kaadon jono mestaruuteen. Kuten niin moneen kertaan on nähty miehen kylmähermoisuus tiukoissa tilanteissa, niin nähtiin nytkin. Pasi teki (taas) sen mikä tarvittiin, eli muurasi kymppiruutuun 3 kaatoa ja mestaruusjuhlinta alkoi…
 
Finaalien tulokset ovat luettavissa http://salonkeilahalli.net/index.php?option=com_content&task=view&id=553&Itemid=68

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *