Salibandy: Kausi käyntiin

El Panteran virallinen salibandykausi 2012-2013 käynnistyi jo turhankin tutuksi tulleella Someron Monitoimihallilla. Tasona joukkueella on edelleen kuudes sarjaporras, eli korpivaellus jatkuu jo kolmatta kautta. Huolimatta synkästä menneisyydestä joukkueen itsevaltainen  johtaja GM Pena suhtautui luottavaisesti tulevaan kauteen.
 
-Olemme tehneet muutaman täsmähankinnan, joiden uskon tuovan uutta ulottuvuutta peliimme, ja joukkueen perusrunko on treenannut totutun kovaa koko kesän. Ryhmän kemiakin tuntuu olevan kohdillaan.

Joukkueen into näkyikin heti ottelupaikan pihamaalla, kun hallille saapui peräti kahden kentällisen verran keltamustia pelimiehiä.

 
vs. SB Somero II 4-4 (1-1, 1-1, 2-2)
Puitteiden lisäksi ensimmäisen turnauksen vastustajat olivat El Panteran miehistölle jo tutuksi tullueita. Ensimmäisessä ottelussa toiselle kenttäpuoliskolle ryhmittyi SB Somero II. Ottelu lähti liikkeelle yllättävän rauhallisesti. Kummallakaan joukkueella pallo ei pahemmin poltellut, mutta mitään maagisiakaan suorituksia ei nähty. Reilun kuuden minuutin jälkeen EP:lle siunaantui ensimmäinen todellinen tekopaikka, kun somerolaiset olivat unohtaneet Ebin täysin vapaaksi puolustuksensa keskustaan. Vahvan paluun pitkän loukkaantumisen jälkeen tehnyt Maranoid tarjoili pallon ketjukaverilleen hopeatarjottimella, jolta Ebi sen sivalsi maalin alanurkkaan. Vain hetki avausosuman jälkeen keltamustat joutuivat alivoimalle, kun toinen tuomareista tulkitsi sambbuun pallon tavoittelun mailaan lyönniksi. Isäntäjoukkue käytti tarjotun tilaisuuden ja tasoitti tilanteen näyttävällä ylivoimamaalilla. Lisämaaleja ensimmäisessä erässä ei nähty.

Toisen erän alkuun Pantterit pääsivät puolestaan kokeilemaan omaa ylivoimakuviotaan. Tällä kertaa valmentaja avasi pelikirjansa kohdasta y niinkuin yksinkertainen. Joukkue otti pelivälineen haltuunsa suoraan kiistapallosta ja lähti rakentamaan tilannetta pakiston kautta. Nikke siirsi pallon laidalta toiselle sambbuulle, joka otti kaksi rauhallista askelta maalia kohti ja pyyhkäisi pallon keskelle maalia aivan yläriman alle. Vain minuutia myöhemmin somerolaisten jäähyaitio oli jälleen miehitettynä. Tällä kertaa keltamustien ylivoima jäi tehottomaksi. Hieman ennen erän loppua kotijoukkue kuittasi tilanteen jälleen tasoihin, joten kolmanteen erään lähdettäessä tilanne oli jälleen täysin auki.

Kolmannessa erässä peli jatkui edellisten erien kaltaisena, El Panteran hyökkääjät eivät saaneet juurikaan luotua paikkoja ja toisessa päässä paha-ahti piti joukkuettaan pystyssä varmoilla torjunnoillaan. Kun erän puoliväli oli juuri ylitetty, siirtyi SB Somero ensimmäistä kertaa johtoon. Vierailijat eivät tästä kuitenkaan lamaantuneet, vaan debyyttinsä EP:ssä tehnyt Reino Rinne sai jo muutaman kertaan aiemmin yrittämänsä kierron onnistumaan vasemmalta laidalta ja pallo löysi kuin löysikin tiensä maalin asti. Kahta minuuttia myöhemmin Maranoid nostatti joukkueensa toiveita tavallista paremmasta kauden avauksesta todellisella tahtomaalilla. Pienen maalin kulmalla tapahtuneen rytinän jälkeen somerolaisten maalivahti joutui kaivamaan palloa selkänsä takaa. Kaikki näytti tässä kohtaa El Panteran kannalta hyvältä, joukkueen peli sujui kohtalaisesti ja vastustaja oli hieman hakoteillä. Viimeisellä minuutilla EP kuitenkin antoi vastustajalle lahjaksi hyökkäyspään sisäänlyönnin, josta pallo toimitettiin keskiviivalla odotelleelle puolustajalle. Paha-ahdin eteen pakattiin 3/4 tonnin verran ihmislihaa ja peliväline lähetettiin kukkupallona kohti koko kaluston yli kohti maalia. Somerolaisten iloksi pallo laskeutui juuri yläriman alle tilanne tasottui 4-4:ään. El Pantera pääsi vielä kokeilemaan voittomaalia ylivoimalla 15 sekuntia ennen pelin loppua, mutta tuloksetta. Näin joukkueet päätyivät pistejakoon.

vs. KiKi 3-4
(1-2, 1-1, 1-1)
Kauden toisessa ottelussa El Pantera kohtasi Kiskon Kiskojat, joka toimituksen arvion perusteella oli melkolailla pitänyt viime kautisen runkonsa kasassa eikä ollut lähtenyt kalastelemaan töysulkuvahvistuksia. Ottelu alkoi keltamustien kantilta synkästi. KiKi sai kuudennella minuutilla ylivoiman, jota ehti kulua vain 11 sekuntia ennenkuin paha-ahti joutui antautumaan. Maali oli toisinto edellisen ottelun viimeisestä maalista, viivalta lähetetty rannari ohitti koko pelaajapakan ja meni lopulta maaliin asti. Kymmenennellä minuutilla EP nousi tasoihin, kun Reino pelasi pallon  Aasian komennukseltaan palanneelle Iso-J:lle, joka laukoi sen aivan oikeaan takayläkulmaan. KiKi nousi uudelleen johtoasemaan erän viimeisellä minuutilla. Valmentajalle jäi siis paljon mietittävää erätauoksi. Herran mietintä kuitenkin venähti hieman taukoa pidemmäksi, kun GM Pena ehti napata kaverin olkapäästä kiinni ennen pukukopin ovea ja pitää yhden henkilön irtisanomiseen johtaneet yt-neuvottelut.

Toisen erän alussa geeämmänsä ruoskimat Pantterit pääsivät ylivoimalle, jonka aikana Nikke näytti, että pallon pystyy laittamaan vielä Iso-Jiitäkin tarkemmin oikeaan takayläkulmaan. Muovikuula löysi tiensä verkkoon aivan tolpan kautta. Syöttöpiste merkittiin sambbuulle. Kiskolaiset eivät kauaa jaksaneet suoritusta päivitellä, vaan siirtyivät takaisin johtoon vajaassa puolessa minuutissa. El Panteran onnistui vielä kerran tasoittaa tilanne, kun holtiton päätti tehdä soolomaalin. Joukkue oli tämänkin maalin aikana ylivoimalla. Erikoistilanne koitui lopulta myös keltamustien kohtaloksi. Maranoid sai kaksiminuuttisen vastustajan maalin tietämillä tapahtuneesta hässäkästä. KiKi näytti, että heidänkin ylivoimansa on kauden alla viilattu kohdilleen. Seurauksena 4-3-johtomaali, joka lopulta merkattiin myös voittomaaliksi.

El Pantera ei siis onnistunut nappaaman viikonloppuna tarjolla olleista neljästä pisteestä kuin yhden. Joukkueen peli oli kovin sekaista ja erityisesti hyökkääjien pelaaminen hyvin epävarmaa. Tunnusomaista kummallekin ottelulle olivat heikot hyökkäyspään syötöt ja lähimpään puolustavaan pelaajaan kopsahtaneet laukausyritykset. Seuraavaksi El Pantera pelaa Halikon parketilla 24.11.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *