Salibandy: HFT:n kevätpuulaaki

Yhdeksi varmaksi kevään merkiksi Salon seudulla on muodostunut HFT:n järjestämä puulaakisählyturnaus, jonka voittoa El Panterakin on aikanaan juhlinut. Tällä kertaa keltamustaa joukkuetta ei kentällä nähty, mutta seuran edustajia oli mukana peräti kolmessa eri kokoonpanossa. Patu oli paljon vartijana Jäykissä, Tome puolestaan johti Nokiapinoiden hyökkäystä ja Ebi laulatti ruoskaansa SBS Vikken riveissä. Pelimiesten lisäksi El Panteran laajasta organisaatiosta mukana oli Maranoid, joka jakoi oikeutta kentällä totutun varmoin ja selkein ottein.

 
Tällä kertaa turnauksessa pelattiin yksi viiden joukkueen alkulohko, josta yksinkertaisen sarjan jälkeen ykkönen ja kakkonen päätyivät finaaliin. Finaalin lisäksi pelattiin pronssiottelu. EP-urheilijoiden joukkueet hoitivat alkulohkon ottelut suhteellisen kunniakkaasti. Nokiapinat tyrmäsi avausottelussaan hieman jäykästi aloittaneen Jäykät peräti 6-1.  SBS Vikke puolestaan aloitti vahvalla 4-0-voitolla HC FB:stä. Nokiapinat saivat heti perään käsittelyynsä tämän valmiiksi pehmitetyn joukkueen ja otti päivän toisen voittonsa lukemin 3-0.

Jäykkien urakka hankaloitui entisestään, kun keski-iältään puolta nuorempi Viittä vaille maailman tähdet kynäili 4-2 voiton. Kahden minuutin hengähdyksen jälkeen Jäykät jatkoivat sarkaansa SBS Vikkeä vastaan. Kaikinpuolin tasainen taisto päättyi kummankin joukkueen kannalta ansaitusti 3-3-lukemiin. SBS Vikken tasoitus nähtiin ottelun viimeisellä minuutilla ilman maalivahtia komean vaparikuvion päätteeksi. Seuraavana oli SBS Vikken vuoro kohdata samoilla lämmöillä Viittä vaille maailman tähdet. Tähtisikermä karkasi ensimmäisessä erässä parin maalin karkumatkalle, mutta SBS Vikken raatajat eivät luovuttaneet. Joukkueen karvaus oli vähintäänkin innokasta ja palloa roiskittiin tasaiseen tahtiin maalille. Lopulta toisen, eli viimeisen, erän puolivälissä SBS Vikken puolustaja onnistui nousunsa päätteeksi pistämään verkot tötterölle. Maalista innostuneena joukkue jatkoi painostustaan, joka kuitenkin lopulta sai surkean päätöksen viimeisellä minuutilla, kun vastustaja rankaisi tyhjiin vapaalyönnissä tapahtuneen hätäilyn seurauksena. Loppulukemat siis 3-1 Viittä vaille maailman tähdille.

Jäykillä oli tiukka paikka alkusarjan viimeisessä pelissä HC-FB:tä vastaan, missä panoksena oli jumbopaikan ja sitä myötä jatkosta putoamisen välttäminen. Lopulta joukkue venyi hienosti ja paukutti taululle murskaavat 6-1 lukemat. Näin Jäykät varmistivat paikkansa pronssiotteluun. Koko alkusarjan toiseksi viimeisessä pelissä kohtasivat ainoat puhtaalla pelillä edenneet joukkueet, eli Nokiapinat ja Viittä vaille maailman tähdet. Aikaisempien esitysten perusteella Nokiapinat lähtivät otteluun hienoisena ennakkosuosikkina. Viittä vaille maailman tähdet eivät kuitenkaan kuvia kumarrelleet vaan kaatoivat nokieläimet päivän runsasmaalisimmassa ottelussa luvuin 6-4.

Ottelun tulos oli SBS Vikken kannalta iloinen yllätys, joukkueella oli edelleen mahdollisuus edetä aina loppuotteluun asti. Kantona kaskessa oli kuitenkin vielä Nokiapinat. Ja jottei tehtävä olisi liian helppo ollut, oli joukkue maalivahtinsa niskaongelmien vuoksi joutunut vaihtamaan maalin suulle parhaan puolustavan hyökkääjänsä.  Nokiapinoiden ja SBS Vikken kamppailusta muodostui ehkäpä turnauksen näyttävin kamppailu. Nokiapinat pyörittivät peliä hyvillä syöttökuvioilla ja SBS Vikkekin alkoi saada rakennettua tilanteita muutenkin kuin pallon riistoilla. Joukkueet tekivät tasatahtiin maaleja 3-3-lukemiin asti. Tässä tilanteessa Ebille tarjottiin mahdollisuutta ratkaista ottelu ja täydentää hattutemppunsa. Pallo ajautui miehen lapaan hyökkäysalueen keskipaikkeilla ja joukkuetoverit odottivat jo ruoskan sivallusta. Virittely kuitenkin kesti liian kauan ja väliin ehti tilanteen haistanut Tome, joka riisti pallon Ebiltä ja karkasi täydentämään oman hatullisensa. Loppulukemat 4-3 ja Nokiapinat finaaliin.

Pronssiottelu käytiin siis Jäykkien ja SBS Vikken välillä. Fair play -joukkueena Jäykät olivat jättäneet Patun pois kokoonpanosta ja laittaneet SBS Vikken tavoin kenttäpelaajan tolppien väliin. SBS Vikke ei tätä elettä paljoakaan kunnioittanut vaan karkasi pikaisessa tahdissa parin maalin karkumatkalle. Ottelun lopulla Vikken pelaajien kestävyysurheilutausta tuli melko selvästi esille ja joukkue marssi 6-2 voittoon. Loppuottelussa Nokiapinat ottivat alkusarjassa tapahtuneen vahingon takaisin ja kaatoivat Viittä vaille maailman tähdet lukemin 5-3. Finaalissakin kävi selväksi, että puulaakisähly on kestävyyslaji. Nokiapinat pystyivät pitämään selvästi parempaa tahtia koko finaalin ajan kuin vastustajansa.

Kokonaisuudessaan päivä tarjosi hyvää ja reilua puulaakisählyä. Jokaisella joukkueella oli sopivasti pilkettä silmäkulmassa ja sattumuksiin kentällä suhtauduttiin hyvällä asenteella. Lisäksi kun tuomarityöskentely oli selkeää ja turnauksen luonteeseen sopivaa, oli kasassa todella asiallinen paketti sähläilyä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *