Salibandy: Kausi pakettiin Somerolla

Kauden 2011-2012 viimeiset pelit käytiin El Panteran osalta Someron monitoimihallissa. Kauden loppuun oli säästetty klassikko Salpan kakkosjoukkuetta vastaan sekä vääntö LS Palloilijoiden kanssa. Kannattajien harmiksi Pantterit eivät vieläkään olleet selviytyneet loukkaantumishuolistaan.

– Miehiä on yhtä monta lasaretissa kuin kokoonpanossa. Lisäksi maanantaina pelattavan harrastekiekon ratkaisumatsin vuoksi jouduin jättämään elottomankin pois kokoonpanosta, mietiskeli GM Pena ennen mittelöitä.

Lopulta joukkueesta paikalle pääsivät paha-ahti, Arsca, Heze, salmela, holtiton, Nikke, sulo ja Ebi. Viimeisenä niittinä joukkueen kokoonpanolle oli Patun loukkaantuminen otteluja edeltävänä päivänä.

 
vs. Salpa II 3-2 (2-0, 1-0, 0-2)
Heti ottelun alussa valmentaja joutui uusimaan täydelliseen pelin jäädyttämiseen perustuneen taktiikkansa. Yllättäen Salpalla oli vielä vähemmän vaihtomiehiä kuin keltamustilla, tarkemmin laskettuna ei yhtään. Peli lähti liikkeelle rauhallisessa hyvä veli hengessä. Ensimmäisessä viidessä minuutissa EP teki kaksi maalia, kun Salpan pelurit hakivat vasta lämpöä lihaksistoonsa. Kahden maalin jälkeen kissapetojen saalistusvietti tuntui tyrehtyvän. Samalla myös pelin jo valmiiksi rauhallinen tahti hidastui entisestään. Erässä nähtiin vielä muutama yritys kumpaankin päähän. Salpa roiski pallon paikoistaan hallin seinille ja El Pantera puolestaan lämmitteli vastustajan maalivahtia napakoilla vedoilla.

Toisen erän alussa Pantterit saivat ylivoimamahdollisuuden, kun Salpan hyökkääjä tuupertui lattialle ja sattui samalla koskettamaan palloa. Tuomari otti täysin uuden tulkinnan sääntökirjasta ja tuomitsi kaksiminuuttisen sääntöjen vastaisesta väsymyksestä. Salpapeluri sai siis ansaitun lepohetken ja El Pantera pääsi pyörittämään ylivoimaa. Reilun minuutin leipomisen jälkeen sulo siirsi pallon viivalla odotelleelle Nikelle, joka rankaisi kunnon tykillä. Juurikaan muita tapahtumia ei erässä ollutkaan. Molemmat maalivahdit venyttivät pari paraatipelastusta kummankin joukkueen puolustuksen hieman lepsuillessa. Erän lopussa tapahtui ikävän näköinen loukkaantuminen, kun sulo törmäsi pallontavoittelutilanteessa vastustajaan ja loukkasi nilkkansa. Miehen nilkutuksesta näki, että päivän pelit olivat hänen osaltaan ohi.

Kolmannen erän alkuun tapahtui EP:n kannalta pahin mahdollinen käänne. Salpan hyökkääjä pääsi vastahyökkäykseen ja tuikkasi vasemmalta kantilta tarkan rannarin takakulmaan. Vain 45 sekuntia myöhemmin erittäin hyvää peliä pelannut Salpa-vahti nakkasi pallon vastapuolen maalin edessä päivystäneelle hyökkääjälle, joka huitaisi pallon rystylyönnillä ohi paha-ahdin. Tilanne kaventui siis nopeassa tahdissa kahdella maalilla. EP:n peliin vaikutti tulevan lievää puristusta ja Salpa puolestaan sai uutta lentoa peliinsä. Keltamustien pelastajaksi nousi paha-ahti, joka pelasi käytännössä virheetöntä peliä koko ottelun ja lopussa venyi todellisiin paraatipelastuksiin. Lopulta joukkueen kenttäpelaajatkin saivat pelin takaisin haltuunsa ja kuluttivat viimeiset minuutit rauhallisesti pelivälinettä siirrellen. Lopputulokseksi siis 3-2.

vs. LS Palloilijat 5-6 (2-1, 1-1, 2-4)
Jälkimmäisessä ottelussa valmentaja pääsi, EP:n kannalta valitettavasti, soveltamaan aikaisemmin viikolla punomiaan juonia. Nikke joutui jättämään toisen ottelun väliin henkilökohtaisten syiden vuoksi ja sulon nilkka ei ollut joukkueen lääkärin Tohtori Kylmäsuihkeen käsittelyssä parantunut lähellekään pelikuntoa. EP:llä oli siis heittää kehiin viisi kenttäpelaajaa ja maalivahti LSP:n kolmea kentällistä vastaan.

Ennakkoasetelmista huolimatta pääsi El Pantera rakentamaan parhaimmat paikat ottelun alussa. Neljännellä minuutilla holtiton riisti pallon vastustajalta hyökkäysalueella ja hakeutui muutamalla harhautuksella laukauspaikkaan. Tällä kertaa miehen tavaramerkki, pienestä tilasta sivallettu snaipperi, sujahti ohi vastustajan veskarin. Maalista Pantterit saivat selvästi lisäpontta peliinsä. Erityisesti puoluspäässä joukkue taisteli jokaisen tilanteen loppuun asti. Hyökkäysintoaan pelaajat kuitenkin näyttivät hieman toppuuttelevan ja tyytyivät hyvin kevyeen karvaukseen. Tuikan puolustuksen ja paha-ahdin vuoren varmojen torjuntojen myötä keltamustat etenivät johtoasemassa  erän lopulle asti. Kahdennentoista minuutin täyttyessä holtiton toisti erän alussa esittämänsä suorituksen ja nosti joukkueensa kahden maalin johtoon. Erona ensimmäiseen osumaan oli, että tällä kertaa pallon holtittomalle toimitti Heze. Erän viimeisillä sekunneilla Panttereiden jo keskittyessä tauon suomaan hetkelliseen helpotukseen pääsi LSP:n hyökkääjä kuskaamaan pallon vapaasti yli keskiviivan aina EP:n puolustuksen keskustaan asti, josta hän lähetti viuhuvan rannarin ohi paha-ahdin. Pelikelloon jäi erää jäljelle vaivainen sekunti.

Hengähdystauon jälkeen EP-kuusikon taistelu jatkui ensimmäisen erän kaltaisena: Pakit väänsivät apinan raivolla kulmissa, paha-ahti napsi komeita torjuntoja toisensa perään ja hyökkääjät kävivät silloin tällöin kiusaamassa Palloilijoiden puolustusta. Maalinteon toisessa erässä aloitti LSP, mutta Pantterit eivät antaneet tämän häiritä. Erän puolivälin jälkeen Arsca ja Ebi käyttivät vastustajan vaihtovirheen sumeilematta hyväkseen. Arsca siirsi kulmalyönnistä pallon maalin edustalle, jossa Ebi odotteli yksikseen. Takatolpalla tunnetusti hyvin viihtyvä hyökkääjä ei kuitenkaan tällä kertaa aivan onnistunut laukauksessaan, vaan nosti pallon omaan reiteensä, josta se pomppasi suoraan maalin yläkulmaan. Maalin jälkeen keltamustat keskittyivät jälleen puolustustaisteluun ja onnistuivatkin pitämään johtoaseman erän loppuun asti.

Kolmannen erän alkajaisiksi LS Palloilijat nousivat jälleen El Panteran rinnalle ja peli näytti kääntyvän runsaslukuisemman joukkueen hyväksi. Jostain kissapedot kuitenkin vielä kaivoivat todellisen taisteluvaihteen. Ensin salmela lähti vastustamattomaan nousuun. Hän luikerteli kuin keväinen kyy läpi koko kentän aina laukaisusektorille asti. Huomattuaan olevansa varsin kaukana omalta paikaltaan jalat aivan makaronina miehelle ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin toimittaa pallo maaliin asti. Näin EP nousi jälleen johtoon ja sai piristysruiskeen taisteluunsa. Panttereiden vielä ihmetellessä salmelan suoritusta LSP kuitenkin kuittasi itsensä takaisin tasoihin. Tasatilanteessa edettiin aina ottelun viime minuuteille asti. El Panteran hikinen urakka näytti saavan komean kruunun, kun holtiton huomasi LSP:n puolustajien taakse happea haukkaamaan jääneen Ebin ja syötti tämän läpiajoon. Toisella yrittämällä pallo löysi tiensä ohi maalivahdin ja Pantterit pääsivät tuulettamaan villisti. LSP:n Ylönen oli kuitenkin päättänyt, että pelissä ei jaeta säälipisteitä vähäväkisille. Ensin mies tasoitti pelin nopeasta vastahyökkäyksestä, kun reilu minuutti oli pelaamatta. Ja vain parikymmentä sekuntia myöhemmin sama peluri täydensi hattutemppunsa ja nosti joukkueensa voittoon. LSP:n viimeisten minuuttien painostusta edesauttoi hieman se, että Arsca pelasi ottelun viimeisen minuutin käytännössä loukkaantuneena, kun hän pyllähti pahemman kerran astuttuaan vastustajan mailan päälle.

– Oli kyllä aika hikinen matsi. Pisteet tai edes piste olisi kyllä lämmittänyt mieltä. Onni onnettomuudeessa oli, että eloton ei ollut tässä kokoonpanossa mukana, muuten varmaan koko joukkueen mailat olisivat joutaneet saunan sytykkeiksi kevät kokoukseen, sanaili vahvan pelin pelannut holtiton.

 


Turnauksen pantteristo
paha-ahti
paha-ahti
paha-ahti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *