Maastopyöräily: Niilo mukana Korso 96 MTB:ssä

Sunnuntaina 29.5. ajettiin Korsossa maastopyöräilyn XCM-cupin kisa. El Panteran maastosissi Niilo Nuori oli jälleen mukana pitkällä 96 km matkalla. Seuraavassa Niilon kommentit kisasta.

Olin jo kolmatta kertaa starttaamassa 96 km matkalle. Reitti oli siis pääpiirteissään tuttu ja tavoitteena oli nelosella alkava loppuaika. Se tarkoittaisi n. tunnin ja 40 minuutin kierrosaikoja.

Viime vuonna oli alusta asti sellainen olo, ettei ajo kulje mihinkään ja mielessä kävi muutaman kerran leikin jättäminen kesken. Ajoin kuitenkin väkisin kolme kierrosta loppuun, vaikka fiilis olikin kateissa. Loppuaika silloin oli 5:12:01. Tänä vuonna olo oli paljon parempi ja jalka tuntui olevan herkässä kunnossa. Ongelmia aiheutti vain alusta asti jumissa ollut selkä, joka veti koko kropan aika jäykäksi.

Startissa olin porukan keskivaiheilla ja alussa pääsin ohittelemaan ison kasan kanssapolkijoita. Pahempaa sumppua ei kuitenkaan missään vaiheessa ollut, vaan kaikista pääsi leveillä poluilla helposti ohi. Ajelin siinä hetken myös ex-pantteri anatoolin kanssa, joka oli mukana 64 km kisassa. Ensimmäinen kierros meni mukavasti ja vauhti tuntui hyvältä koko ajan. Korsosta löytyy paljon nopeaa kaahauspolkua, jota on mukava pommittaa menemään. Nousumetrien vähyys on myös aina positiivista.

Toinen kierros meni vielä fiiliksen puolesta hyvin eikä vauhti tuntunut ensimmäiseen kierrokseen verrattuna hiipuvan. Selkä tosin alkoi vaivata entistä enemmän ja pullon ottaminen telineestä pisti irvistämään.

Kolmannen kierroksen alussa pysähdyin huoltopaikalle nauttimaan merisuolaan dipattuja suolakurkkuja. Samalla vilkaisin kelloa ja huomasin, että olin ollut reissussa jo kolme ja puoli tuntia. Viiden tunnin alituksen sai siis unohtaa. Lähdin viimeiselle kierrokselle vielä suhteellisen hyvissä voimissa, mutta alun jälkeen alkoi meno hyytyä. Syke ei noussut oikein mihinkään, vaikka yritin vääntää sen minkä jaksoin, ja väsyneenä alkoi ajovirheitäkin tulla. Yhdet kunnon pannut vedin alamäen jälkeisessä ysikympin mutkassa mutta eihän se ole kisa eikä mikään, jos ei maalissa ole sääret verillä. Metsässä oli muuten viimeisellä kierroksella todella hiljaista. Ajoin koko kierroksen aivan yksin eikä yleisöäkään enää ollut missään. Sekin on aina mieltä ylentävää, kun maalialuetta ollaan purkamassa, kun itse rullaa viimeisillä voimillaan viivan yli.

Kokonaisuutena siis ihan ok peruskisa, vaikka loppuaika painuikin melkein viiteen ja puoleen tuntiin. Reittiin oli tehty pieniä muutoksia viime vuodesta ja polkuosuuksien määrää oli lisätty. Kierros oli siis selkeästi hitaampi aiempaan verrattuna. Jälkikäteen ajatellen geelejä ja urheilujuomaa olisi voinut olla mukana enemmän ja vettä vähemmän. Maalissa nimittäin oli puolet vedestä juomatta eli turhaan olin rahdannut ylimääräistä painoa selässä. Kramppeja ei sentään tullut ja kalustokin toimi loistavasti, joten siinä mielessä kisa oli oikein onnistunut.

Tulokset: http://resultsalo.fi/2016/korso/tulokset/tulokset.html

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *