Salibandy: El Pantera jämähti keskikastiin

Someron kutsu kaikui kauniina El Panteran salibandyryhmälle toista kertaa tänä keväänä. Joukkue lähti liikkeelle jälleen niukalla kokoonpanolla, tai olihan miehiä liikkeellä ihan vaihtomiehiksi asti.

– Viikolla tilanne näytti vielä murheellisemmalta. Arsca ja Heze olivat hankkineet taudin etelän
 leiriltään ja ikioma litmasemme on edelleen vain noin 45 minuutin kunnossa, kommentoi GM Pena.

Tarkempiin uteluihin taudin laadusta GM ei vastannut.

 
vs. Vilpas sb 6-4 (1-2, 1-1, 4-1)
Vanhana taktiikkavelhona valmentaja oli päättänyt pelata ässänsä jo ensimmäisessä pelissä. Hän siis asetti elottoman kehiin jo Vilpasta vastaan. Panostus tuotti tulosta, kun mies tarjoili avausmaaliin komean syötön. Viimeistelyssä onnistui Ebi, jolle jäi helppo työ törkätä pallo maaliin holtittoman komean ja hyvin aidon näköisen harhautuslaukauksen jälkeen. Vilpas kuittasi maalin puolentoista minuutin kuluttua komealla ylänurkkalaukauksella. Vielä ennen erän loppua joukkue nappasi itselleen johtoaseman ja hyvät lähtöasetelmat toiseen erään.

Toisen erän käännyttyä jo loppupuolelleen eloton hyödynsi kylmästi vastustajan vaihtovirheen tälläämällä vapaalyönnistä pallon hirvittävällä voimalla maaliin vastustajan ihmetellessä vaihtoaitionsa edessä. Maali merkittiin vieläpä alivoimamaaliksi, koska Nikke istuskeli boksissa miettimässä tekosiaan. Tunnelman nostatuksesta huolimatta, EP ei päässyt peliin vielä kunnolla mukaan. Vilpas siirtyi toistamiseen johtoon hieman ennen erän loppua, kun Labert ja Ebi tekivät muurin, josta sokeakin olisi saanut lauottua pallon läpi.

Kolmannessa erässä El Panteran vahva fysiikka käänsi ottelun lopulta keltamustien eduksi. Ensin Nikke onnistui hieman epätavallisesta ylivoimatilanteesta. Hän katkaisi vastustajan luokattoman purkuyrityksen ja livautti pallon rysään maagisella ranteellaan. Tähän haasteeseen Vilpas pystyi vielä vastaamaan, jälleen millin tarkalla laukauksella pantteripuolustuksen seuratessa suoritusta katseillaan. 35. peliminuutti muodostui lopulta ottelun ratkaisukohdaksi. Ensin holtiton onnistui matkapahoinvoinnistaan toipuneen Hezen syötöstä. Vain viisi sekuntia myöhemmin tositoimissa pitkästä aikaa nähty Niilo Nuori kaivoi pallon aloituksesta elottomalle, joka pakin paikaltaan latasi komean kukkupallon maalin alakulmaan. Lopullisen niitin survoi Niilo, joka sohi salmelan maalille toimittaman pallon maaliviivalta maaliin. Loppuluvut siis 6-4 kissapedoille.

vs. KiKi 3-5 (0-2, 3-1, 0-2)
Toisessa ottelussa oli El Panteran harvalukuisella miehistöllä oli edessään todellinen kuntopuntari, kun keskiviivan toiselle puolelle asettuivat Kiskon raamikkaat urheilijanuorukaiset. Joukkueen lääkärillä oli kuitenkin juuri ennen pelin alkua ilouutinen kerrottavana huollettavilleen: Kaikkien ennakko-odotusten vastaisesti eloton oli selvinnyt ensimmäisestä pelistä suhteellisen ehjänä ja oli valmis uhraamaan ruumiinsa jälleen kerran joukkueensa eteen.

– Eipä tässä vaiheessa nyt enää kannata säästellä, kun valkotakkisten luokse joutuu kuitenkin menemään, sanaili 80 000 kilometrin huoltoa odotteleva Pantteri-ikoni.

El Panteran kannalta ottelun alku oli katastrofaalinen. Kun 37 sekuntia oli pelattu, Heze sai kaksiminuuttisen hyvin tulkinnanvaraisesta tilanteesta, josta tuomaria lukuunottamatta kaikki muut kentällä olijat olettivat tulevan vapaalyönnin. Kiskolaiset pyörittivät ylivoimaa minuutin verran, kunnes pallo pelattiin muutamalla sivuttaissiirrolla laukauspaikkaan, josta se myös toimitettiin maaliin. Sivuttaisliikkeeseen joutuneella Patulla ei ollut mahdollisuuksia. Vajaan minuutin kuluttua EP-veskari antautui toistamiseen joukkueen puolustuskuvion petettyä totaalisesti. Keltamustien vaihtoaition tunnelmat alkoivat vaikuttaa yhtä mustilta kuin ulkona pimennyt lopputalven ilta. KiKi ei kuitenkaan onnistunut käyttämään vastustajan hetkellistä romahdusta enempää hyväksi ja Pantterit saivat kasattua rivinsä parempaan puolustusmuodostelmaan, jonka kautta hyökkäyksiäkin alkoi pikku hiljaa rakentua. Lisämaaleja ei kuitenkaan ensimmäisessä erässä nähty.

Toisessa erässä EP:n henkistä kanttia koeteltiin jälleen. Ensin KiKin hyökkääjä tälläsi avopaikasta voimalla ohi maalin, mutta lopulta pallo pomppi päätylaidasta takaisin maalin eteen, jossa tietysti ensimmäisenä paikalla oli valkoisiin sonnustautunut hyökkääjä. Pallo maalin ja taululle 0-3-lukemat. Ottelun puoliväli toi kuitenkin kaivatun muutoksen El Panteran otteisiin. Kentällä alkoi näkyä se työ, mitä koko joukkue oli kesäkauden ja puolet syyskaudesta tehnyt. Huolimatta vähäväkisestä vaihtopenkistä ja kahta tuntia aiemmin Vilpasta vastaan käydystä ottelusta alkoi pelaajien tossu kulkea Someron parketilla, kuin takaveto Sierra kevään liukkailla. Joukkue sai peliään paremmin auki ja voitti irtopalloja hyvällä prosentilla. Puristus tuotti tulosta joukkueiden pelatessa tasavajaalla. Erikoistilanteiden erikoismiehet eloton ja holtiton juonivat kiskolaispakan täysin sekaisin. Jälkimmäisenä mainittu asetteli pallon maalinedusvapaalyöntiä varten ja ensin mainittu viritti komean lyöntilaukauksen vastustajan vielä arpoessa puolustusryhmitystään. Pallopoikana toimineelle holtittomalle merkittiin tilanteesta syöttöpiste. Kahta minuuttia myöhemmin Ebi toimitti pallon keskiympyrän tietämiltä laidassa odotelleelle Niilolle, joka oli saanut muutaman kohdistus laukauksen jälkeen sihtinsä kohdilleen. Tilanne 2-3. Samaan hurmokseen tuli vielä tasoitusosuma, kun holtiton onnistui kahden vastustajan ympäröimänä ottamaan haltuunsa elottoman antaman polven korkuisen syötön ja muutaman pomputuksen jälkeen räväyttämään vihaisen snaipperin maalivahdin olan yli putken alle.

Kolmanteen erään oli siis pedattuna klassikon aineksia. Alku vaikuttikin EP:n kannalta hyvältä: Joukkueen liike oli edelleen vahvaa ja paikkoja tuli tasaiseen tahtiin. Patukaan ei kuitenkaan aivan toimettomana saanut omalla maalillaan olla. Hän joutui venymään torjuntoihin vähintään yhtä usein kuin virkaveli toisella maalilla. Lopulta rouva Fortuna hymyili kiskolaisille 37. minuutilla, kun joukkueen kapteeni sai palkinnon läpi pelin jatkuneesta kovasta uurastuksestaan ja nosti joukkueensa takaisin johtoon. Samaan aikaan alkoi El Panteran vaihtopenkillä näyttää huolestuttavalta, Nikke pystyi vain puolittaiseen juoksuun muljautettuaan nilkkansa, elottoman akillesjänteet ilmoittivat vihaisesti huollon tarpeesta ja Hezekin luokkasi jalkansa tiukassa puolustuspään kilpajuoksussa. Huolimatta vastoinkäymisistä joukkue jatkoi taisteluaan, mutta tällä kertaa tuloksetta. KiKi onnistui nousemaan kahden maalin karkumatkalle, kun joukkue käytti kulmalyöntitilanteen komeasti hyväkseen. KiKin pakki hiipi taustalta keskelle EP:n puolustusta ja sivalsi pallon maalin etuyläkulmaan. Pelikellossa oli aikaa vielä neljä minuuttia, mutta keltamustista oli jo paras puhti puserrettu viimeisen puolentoista erän aikana. Lopputulokseksi merkattiin 3-5 kiskolaisille.

– Hyvä matsi saatiin aikaiseksi alun toheloinnista huolimatta. Koko porukka löysi hyvän vaihteen ja Patun muutama ilmiömäinen venytys kannusti koko joukkuetta taistelemaan. Tällä kertaa ei vaan sekään riittänyt, tunnelmoi sentterinä uurastanut Labert.

 
KiKi-tappion myötä varmistui lopullisesti, että El Pantera jää jatkosarjassa keskikastiin ja joukkueen pelit tulevat loppumaan kuluvan kauden osalta parin viikon päästä pelattavaan turnaukseen.
 

 
Turnauksen Pantteristo
 Patu ja holtitonmopoilija
 Labert ja Salmela
 
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *