Devils taisteli voiton El Panterasta

El Pantera kohtasi harrastekiekossa ennakkoon kaavailussa ns. huippuottelussa aina vaarallisen Devilsin. El Panteran rosteriin odotettiin kerrankin melkein kolmea ketjua, mutta turhaan. Joukkueen ikiliikkujat Sini ja Eloton loistivat poissaolollaan, syynä työesteet. Samasta syystä pois oli myös puolustuksen tuki Juti.  Jykke ja Esko olivat loukkaantuneiden listalla.  El Pantera oli pitkin syksyä etsinyt vahvistusta harvalukuiseen puolustukseensa ja tähän otteluun vihdoin sellainen saatiin. Mies tottelee nimeä Juho Laajajärvi.  Juho esiintyikin heti kovassa ottelussa upeasti ja lunasti paikkansa pelaavassa kokoonpanossa tulevaisuudessakin.

Devils – El Pantera 2-1 ( 0-1, 20)

Peli oli suhteellisen tylsää katsottavaa, tai riippuu minkä väristen lasien läpi sitä katseli. Yksinkertaisesti Devils pyöritti mielin määrin peliä ja El Pantera puolusti koko viisikollaan. Ensimmäisen erän neljännellä minuutilla kuitenkin Devilsin liian innokas hyökkäyspeli kostautui. Irtokiekko lipui keskialueelle ja ensimmäisenä kiekkoon iski Tuxi. Tuxi yksin läpi kohti Uiton vartioimaa maalia ja tuttuun tapaan näistä pakoista hän rokottaa armottomasti. Tuxin hienolla osumalla yhtäkkiä El Pantera 1-0 johtoon. Devilsin peli ehkä hivenen jäätyi tästä shokkiosumasta. Vaikka se loi paikkoja solkenaan, niin pantterien puolustus kesti. Erän aikana oli pari vaarallista paikkaa El Panteralla, mutta siihen ne jäivätkin. Vaikka Devils erää veikin, niin hyvä puolustus ja viimeisenä lukkona Jari Leino maalissa varmistivat erävoiton El Panteralle 1-0.

Toiseen erään päätettiin lähteä samalla puolustusvoittoisella taktiikalla kuin ensimmäiseen eräänkin, koska rehellisesti sanoen muuta vaihtoehtoa ei olisi ollutkaan. Erä oli edelleen täydellistä Devilsin hallintaa ja väistämättä sen maalinkin sieltä Devils runnoi.  Tasoitusmaalin tekijäksi merkittiin Devilsin paidassa jäähyväisottelunsa pelanneelle Ervo Thomanderille.

Vaikka tasoitusmaali tulikin, ei El Pantera siitä lannistunut vaan jatkoi nöyrää puolustamistaan. Jari Leino EP:n maalissa teki monesti Devilsin yritykset turhiksi.  Pelin 25 minuutilla sattui ikävä loukkaantuminen El Panteran jykevälle pakilla Lehtolalle. Lehtolan mailasta kiekko kimmahti kypärän pleksiin rikkoen sen säpäleiksi ja aiheuttaen pari vertavuotavaa haavaa kasvoihin.  Tapauksen jälkeen luonnollisesti Lehtola joutui jättämään kaukalon ja tämä sekoitti pahasti El Panteran peluutusta. Pelipaikkojen mentyä sekaisin aiheutti se sekaannuksia kentällä.

Sekoilusta huolimatta pantterit saivat pidettyä puolustuksensa suhteellisen tiiviinä. Mutta niin kuin monesti aikaisemminkin El Panteralla tuli erän viimeisellä minuutilla pari lapsusta omassa puolustuspäässä.  Kun olisi pitänyt pelata erän loppu nöyrää jääkiekkoa, niin silloin alettiinkin kiekkoa ”hieroa” omassa päässä liian pitkään. Tuollaisia virheitä kun tekee Devilsin tasoista joukkuetta vastaan, tulee varmasti kuitti – ja näin tälläkin kertaa. Erää jäljellä minuutti ja ”Pahkavuoren Gretzky” Sami Areva pääsi aivan vapaasi iskemään Devilsin 2-1 voittoon.  Pelin tuloksena harmittava tappio hyvästä puolustamisesta ja loistavasta maalivahtipelistä huolimatta.

Peli oli todellista puolustuspelaamista alusta loppuun, mutta muuta ei näillä harjoitusmäärillä ja pelaajilla oikein voida tehdä. Maalissa Jari Leino oli taas mies paikallaan. Torjunnat taisivat mennä aika lähelle näin:  5 torjuntaa Uitolle ja Jari Leinolle 19 torjuntaa. Myös ensiesiintyminen keltamustien paidassa esiintynyt Juho Laajajärvi pelasi hyvin. Lopuksi vielä iso kiitos viimeisen pelinsä Devils paidassa pelanneelle Ervo Thomanderille aina hyvästä vastuksen antamisesta. Huhujen mukaan pelit jatkuvat ns. B-sarjassa eli onnea niihin peleihin.

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *