Salibandy: EP:n ”Kävellen kolmoseen 2010” -projekti käynnistyi odotetusti

Lehdistön jo kiehumispisteeseen saattanut nelosdivarikauden aloitus oli jälleen totta. Halikon liikuntahalli oli täyttynyt ääriään myöten ja lipputrokareiden bisnes kukoisti. Yleisön suosikkijoukkueen edesottamuksia oli tullut seuraamaan kaikkien aikojen ennätysyleisö. Erityisellä mielenkiinnolla yleisö odotti EP:n supersainauksen, Tuukka85:n ensiesiintymistä keltamustissa. Muukin joukkue oli runsaslukuisena paikalla ja sarjapisteitä lähdettiin metsästämään yhtä suurella innolla kuin pääkaupunkimme metsästää city-kaneja.

Poissa kokoonpanosta olivat vain pitkäaikaispotilas pasiassa, vaalivalvojaisia isännöinyt Sulo sekä eloton. Valmentajaksi oli tryout-sopimuksella pestattu tuplajobia hoidellut kapteeni Niilo Nuori.
 
EP-miehistö oli ensimmäistä kertaa yhdessä sitten viime kauden lopun. Kesätreeneissä oltiin taas panostettu pelin parantamiseen yksilöharjoittelun kautta, harjoittelun kuitenkin keskittyessä aivan muihin lajeihin kuin salibandyyn. Epätavallinen harjoittelumetodi on tietysti rautakansleri GM Penan käsialaa. Epävarmoista lähtökohdista huolimatta kauden tavoitteet olivat selvät heti alusta pitäen:
 
"Tavoitteenamme on vaihtaa sarjaporrasta, kuten kaikkina muinakin kausina tähän mennessä.", kertoi joukkueen kovaäänisin jäsen labert.
 
vs. HFT (0-1, 2-3, 0-3)
 
Ottelu HFT:tä vastaan alkoi tutuissa merkeissä: alussa tasaista vääntöä, mutta sitten vastustaja päästettiin parin maalin karkumatkalle. Mutta yhtä tuttuun tapaan EP nousi nopeasti mukaan taisteluun voitosta. Pantterien maalihanat aukaisi hienon alivoimahyökkäyksen päätteeksi viime kauden kultakuuppa holtitonmopoilija, syötön tarjoili jvaljus. Eikä aikaakaan kun numerot tasoittuivat, tällä kertaa verkonheiluttajana kunnostautui Ebi, holtittoman syötöstä. Ja vain hetkeä myöhemmin oli johtomaali lähellä kun Ebi pelattiin takatolpalle aivan vapaaseen paikkaan mutta snaipperin maalinälkä oli jo tyydytetty eikä osumaa tullut. Ja kun ei itselle maistu niin kaveri tekee. HFT rankaisi kahdesti vastahyökkäyksistä ja toisella erätauolla tilanne oli 2-4 HFT:lle.
 
Kolmannessa erässä alkoi pantterien jalka selvästi painaa eikä maalintekosektoriin enää päästy. HFT sen sijaan kaunisteli lukemia kolmella maalilla ja näin ollen loppunumerot olivat 2-7 vieraille. 
 
GM Pena oli arvattavasti hyvin nyreissään avaustappiosta:
 
"Kävin jo toisen erän puolivälissä repimässä koutsin pois penkin päästä. Vaemman jalan bootsinikin hallitsee peluuttamisen paremmin! Mutta ei jotain pahaa ettei jotain hyvääkin, pelissä oli kuitenkin hyvää yritystä ja kauden edetessä otteet varmasti paranevat kentällä. Harjoituksia emme tosin aio jatkossakaan pitää vaan luotamme siihen, että tarvittava pallotatsi saadaan pelaamisen kautta."
 
 vs. AC Karu (1-0, 1-0, 3-3)
 
Viime kaudella tasaisesti vääntäneet EP ja AC Karu kohtasivat nyt sarjaporrasta ylempänä. Edellisissä kahdessa ottelussa ei joukkuiden välille saatu eroa kuin kaksi maalia. GM Penan valmennuksessa ketjukoostumuksiin tehtiin muutoksia sen verran, että entinen luotsi Niilo otti sukujuhliin kiiruhtaneen Iso-j:n paikan kakkospakkiparista.
 
Ottelun alku ei ihmeitä tarjonnut. Ensimmäisen erän ainoasta maalista vastasi Sambbuu hienolla ylämummovedolla. Toisessakaan erässä ei enempää maaleja nähty, vartin ainokaisen suti takatolpalta jäähykuningas taneli Sambbuun syötöstä. Molemmat joukkueet kuitenkin hakivat aktiivisesti lisäosumia mutta puolustuspeli oli vahvaa puolin ja toisin.
 
Kolmannessa erässä verkot heiluivat tiuhaan. Ensin Karu tuli maalin päähän maalinedushässäkän jälkimainingeissa mutta Sambbuu kuittasi kavennuksen signature toivotaantoivotaan rystysivalluksellaan. Maukkaan poikkikentän passin tarjoili Niilo. Kolme minuuttia myöhemmin teki Karu jälleen kavennuksen mutta taas kolme minuuttia tästä holtiton napautti pallon rysään jvaljuksen passista. Viimeisen naulan arkkuun runnoi paljain käsin jo veteraani-ikään ehtinyt Arsca. Syöttäjänä jälleen kovat tehot summannut Sambbuu. Karu teki vielä ennen loppua yhden tarkalla ylänurkkakudilla mutta EP pelasi lopun järkevästi eikä päästänyt vastustajaa enää maalintekopaikkoihin.
 
Pantterifiilikset voiton jälkeen tiivisti aina yhtä energinen Maranoid:
 
"Ihan hyvä meisinki. Joka syysturnauksesta kun napataan pari pistettä niin keväällä ei tarvitse pelata enää ollenkaan. Tämä tosin sotii kauden tavoitettamme vastaan mutta katsotaan miten käy."
 
Ensimmäisen turnauksen perusteella ei pantterimiehistön iskukyvystä voi vetää vielä suoria johtopäätöksiä. Otteet varmasti tulevat paranemaan mutta mihin se riittää, selviää vasta muutaman turnauksen jälkeen. Seuraava tasonmittaus on reilun viikon päästä jolloin kohdataan nousijajoukkue SU sekä vahva Ruoska 3.
 

api – Teki kaiken voitavan, 22 torjuntaa
 
Niilo – Just one pogo-stick, 0+1
 
labert – Raastavaa raatamista, 0+0
 
holtitonmopoilija – Maalivainu ei ole kadonnut, 2+1
 
Nikke – Karmeita pommeja, 0+0 2min
 
jvaljus – Pehmeät kädet, 0+2
 
Sambbuu – Taas vahva alku kauteen, 2+2
 
Maranoid –  Sijoittuminen on tärkeintä, 0+0
 
taneli – Turhiakin jäähyjä on olemassa, 1+0  6min
 
Ebi – Tyytyi vain yhteen, 1+0
 
Arsca – Näyttää esimerkkiä, 1+0
 
Tuukka85 – Vahva debyytti, 0+0
 
Iso-j – Hoiti oman leiviskänsä, 0+0
 
 
EP tähdistö:
 
4 tähteä:
Tuukka85
Sambbuu
 
3 tähteä:
api
 
2 tähteä:
Nikke
 
1 tähti:
taneli
Niilo Nuori
 
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *