Jääkiekko: EP Winter Classic 2010

Helmikuun viimeisenä viikonloppuna El Panteran jäsenistö kokoontui olympiahuuman innoittamina  Paukkulan urheilukeskuksen kaukalolle selvittämään senioreiden ja junioreiden välistä paremmuutta talven kuningaslajissa. Huumaa hieman latisti Leijonien edellisiltainen mahalasku välieräpelissä. Erityisesti Arscalle tappio oli ottanut koville ja hänen katkera uhonsa aiheutti pientä vapinaa junioressa jo ennen pelin alkua. Senioreista Jussi ja hantta olivat puolestaan ottaneet tappion rauhallisemmin ja päättäneet aloittaa valmistautumisen seuraavan päivän koitokseen tukevalla nestetankkauksella jo perjantai-iltana.
 

Sää suosi katsojia, muttei kiekkoilijoita. Monen viikon pakkasjakson jälkeen plussan puolelle kivunnut lämpötila oli tehnyt jäästä erityisen raskaan. Olosuhteista huolimatta ottelusta odotettiin vauhdikasta taitokiekon juhlaa. Odotuksia ei ainakaan laskenut se tosiasia, että kummallakin joukkueella oli kasassa todella vahva kokoonpano. Junioreiden joukkueen muodostivat laiskahanska, taneli, jvaljus, Juti, Anatooli, dirtyharry, Sami71 ja maalilla debytoinut eloton. Seniorit puolestaan marssittivat kentälle miehistön, jonka kokemuksen edessä Vancouverin Leijonamiehistökin kalpenee: sharjula, arho, Arsca, hantta, Jussi, sorri, miguel, ajokinen, tappara ja maalilla uusi tuttavuus Anssi A.
 Seniorit punomassa juoniaan ennen ottelun alkua
Ensimmäinen erän alussa nähtiin, nihkeästä alustasta huolimatta, vauhdikasta kiekkoa varsinkin nuorten osalta. Junioreiden hyökkäykset vyöryivät tasaiseen tahtiin kohti senioreiden maalia. Hyökkäykset myös tuottivat tulosta ja nuoret siirtyivät nopeaan tahtiin 5–0 johtoon. Maalinteossa onnistuivat jvaljus peräti neljä kertaa ja Juti kerran. Syöttöpörssissä kunnostautui anatooli, joka oli mukana neljässä maalissa. Erän loppupuolella junioreiden mielissä alkoi jo pyöriä ajatukset murskavoitosta ja hyökkäyksissä sorruttiin turhaan namutteluun. Erätauolla koettiin kuitenkin odottamaton yllätys, kun seniorit vetivät ässän hiastaan ja vaativat kahden maalin tarkistusta videolta. Tarkastelussa kävikin ilmi, että kumpaakin maalia edelsi törkeä keskialueella tapahtunut koukkaus. Näin herrasmiessääntöjen vallitessa kaksi jvaljuksen maalia hylättiin.
 
Toisen erän alussa tulevaisuuden toivojen peli oli täysin sekaisin erätauon tapahtumien vuoksi. Veteraanit käyttivät momentuminsa hyväkseen ja Jussi toimitti laatan kahteen kertaan ensimmäisen erän täysin vailla töitä olleen elottoman taakse. Toinen maaleista oli todella komea suoritus, kun Jussi pyörähti sulavasti kuin Yu-Na Kim konsanaan ja toimitti kiekon takayläkulmaan. Seniorit saivat näistä maaleista uutta potkua luistimiinsa ja dominoivat peliä. Nuorilla oli erityisesti vaikeuksia pitää senioreiden raamikkaat hyökkääjät poissa maalin tuntumasta. Eräästä maalinedustilanteesta ajokinen pääsi tuikkaamaan tasoituksen. Lopulta nuoret saivat pakkansa takaisin kasaan ja siirtyivät erän lopulla jälleen johtoon. Maalinteossa onnistui kukas muukaan kuin jvaljus.
 
Senioreiden hallintaa elottoman vartioiman maalin edessä
 
Kolmanteen erään lähdettiin siis tiukassa 4-3 tilanteessa. Nuoret jatkoivat erän alussa siitä, mihin olivat edellisessä jääneet. Sami71 suti pikkumustan maalin tiukasta maalinedusruuhkasta senioreiden tornien, sharjulan ja tapparan, välistä. Seniorit kuitenkin nousivat vielä kerran peliin mukaan, kun koko ottelun pirteästi esiintynyt ajokinen laukoi päivän toisensa. Loppukiri jäi kuitenkin lyhyeksi, kun senioreiden jalka alkoi painaa ja nuoret jaksoivat painaa päälle. Kun nuorista onnistuivat maalinteossa vielä laiskahanska ja ottelun ehdoton maaliruisku jvaljus, ottelun loppunumeroiksi kirjattiin 7-4.

-Raju meno oli. Seniorit meinasivat päästä toisessa erässä yllättämään, mutta onneksi kolmannessa jaksettin puristaa, totesi ottelun tehomies jvaljus pukukopin puolella.

-Ei jotenkin saatu peliä raiteilleen kuin hetkittäin, mutta silloin kun pelimme kulki oli kyllä junnut helisemässä, jutteli joukkueensa peliä taidokkaasti rakennellut arho.

-Kyllä ennen on miehet olleet rautaa, on tuo luonnon jää sen verran rankkaa, huokaisi anatooli.

-Tästä tulee kyllä yksi perinne lisää seuramme toimintaan! Ensi vuonna otetaan revanssi junnuista, ilmoitti senioreiden kantava voima Arsca.

 
Yhteispotretti taistelun tauottua

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *