El Pantera Cooper Contest, Pt. II

Cooperin testi on kautta aikain ollut ”se testi”, joka niittää 12 minuutin ajan satoaan, säälimättä yhtään mitään tai ketään. Siksi se olikin juuri sopiva koitos reippaan yleisenurheiluseuran ratoksi eräänä syyskuisena lauantai-iltapäivänä.
 

Tuo syyskuinen lauantaipäivä oli samalla El Panteran kesän toinen urheilukansan kuntotestipäivä ja se valkenikin mukavan aurinkoisena ja odotuksentäyteisenä – olihan takana pitkä omatoiminen kesäharjoittelujakso sitten ensimmäisen ”kuupperin”. Osa toukokuisista juoksijoista oli jo siirtynyt lajiharjoitteluohjelmissaan herkistelykauteen eivätkä päässeet mittauttamaan tuloskuntoaan, mutta muutama uusi kasvo paikkasi hyvin lähtörivejä.

Hyvin maltillisen (lue: lyhyen) alkuverryttelyn jälkeen juoksijat säntäsivät matkaan. 12 pitkäntuntuista minuuttia myöhemmin todettiin seuran yleiskunto hyväksi talven sisäpelikautta ja ulkojäitä ajatellen. Päivänvalon näki muutama tulosparannus ja vain yksi keskeytys. Myös näiden arkipäivän atleettien kommentteja kuunnellessa oli todettavissa, että päivä oli pitkällä posin puolella!

”Vauhti vaan paranee, kun pääsee virallisiin juoksuihin mukaan”, kommentoi vilppiepäilyjä keväällä kotikentällään hyvän tuloksen soolojuossut laiskahanska. ”Kotopuolessa se verottaa aina vähän, kun joka kierroksella pysähtyy kääntämään uuden lapun näkyviin kierroslaskurista.”

”Päätin juosta vain ensimmäisen puoliskon”, kertasi testin noin kuuden minuutin kohdalla keskeyttänyt pexi. ”Näin vältin lopun maitohapotukset, joista muut näyttivät kovastikin kärsivän.”

”Hyvin meni, koska uudestaan?”, hihkui rivakasta askeltamisesta silminnähden innostunut nikke, joka voimanostajaksi juoksikin kelpo tuloksen.

”Kyllä tyytyväinen pitää olla”, ilakoi niilo nuori puntaroiden jälkikäteen kriittisesti lukkopolkimien soveltuvuutta mondolle.

Kiitos kaunis Salon Keskusurheilupuiston Stadionin täyttäneille katsojamassoille, järjestävälle seuralle sekä ajanotto/kierroslaskentatiimille!

Viralliset tulokset:

tome 3020 m
laiskahanska 3010 m
Jorma Pitkänen 3000 m (juoksi 10 minuutin ns. Pro Cooperin)
niilo nuori 2800 m
nikke 2490 m
pexi 2000 m

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *