Katusählyn SM 2013

Katusählyn Salon mestaruuksista miteltiin elokuun toisena viikonloppuna kauppakeskus Plazan kattotasanteella. SalPan salibandyjaoston järjestämään tapahtumaan otti osaa luonnollisesti myös El Pantera, jonka tie oli vuoden 2012 koitoksessa tyssännyt puolivälierään. Luonnollisesti sijoitus ei tyydyttänyt menestykseen tottunutta GM Penaa, joten koko joukkue oli uusittu täksi kaudeksi. Viralliseen pöytäkirjaan kokoonpanoksi oli merkitty salmela, Niilo Nuori, Labert, jykke ja Ebi. Lopulta hyvin ikävän perhetapahtuman vuoksi jykkeä ei otteluissa nähty – tsemppiä jykkelle- joten EP veti turnauksen läpi yhdellä vaihtomiehellä.

Turnaus lähti kissapetojen osalta käyntiin totutun nihkeästi, kahdesta ensimmäisestä ottelusta tuloksena oli kaksi yhden maalin tappiota.

– Eipä meillä ole hajuakaan, että miten tuohon alimitoitettuun häkkiin pitäisi pallo laittaa, tuskaili Ebi, jolle ennakkokaavailuissa oli asetettu vastuu maalinteosta.

Kolmannessa ottelussa El Panteraa vastaan asettui tuttuja miehiä Salon Isännistä. Mukana oli myös aikoinaan pantterinuttua kantanut M. Taneli, jonka vartiointiin EP-puolustus keskittyi erityisellä tarkkuudella. Panostus tuottikin tulosta ja pelistä jäi joukkueelle käteen täydet pisteet.

Ensimmäisen voiton siivittämänä El Panteran nelikko lähti kampeamaan valtaistuimeltaan viime vuoden voittajaa Team Landea, joka oli edennyt suvereenisti tämänkin vuoden koitoksessa. Valmentaja kehotti joukkuettaan säästelemään voimiaan kahteen viimeiseen peliin, joista oli odotettavissa varmemmat pisteet. Pelurit totesivat kuitenkin, että sen takia mukaan otettiin vaihtomies, että alkusarjan kuusi matsia jaksetaan vetää täysillä. Pantterit saivatkin ottelun aluksi haltuunsa, mutta lopulta kohtaloksi koitui vastustajan kliininen viimeistely. Team Lande käytti paikkansa hyväksi ja teki kaksi pelitilannemaalia sekä yhden rangaistuslaukauksesta. EP puolestaan onnistui pelitilanteessa vain kerran ja möhli vielä tarjotun rankkarinkin, joten jälleen niukka tappio El Panteralle.

Kaksi viimeistä ottelua vaikuttivat päivän aiempien tapahtumien perusteella keltamustien kannalta helpoimmilta. Ensimmäisessä vastaan asettui Kaivolan Pallo, jonka kanssa ottelu käytiin menneiltä vuosikymmeniltä tutuksi tulleessa YYA-hengessä. EP antoi alussa kaksi häkkiä eteen ja tasoitti pelin toisen puoliskon maaleilla. Tulos siis 2-2 ja pistejaon myötä kävi selväksi, että El Panteraa ei nähtäisi jatkopeleissä. Liekö tämä tosiasia keventänyt joukkueen paineita, kun viimeisessä pelissä alkoi verkko heilua vastustajan päädyssä. Halikon Hurjat kaatuivat lopulta 7-2.

Tuloksena alkulohkon viides sija ja ensimmäisen putoajan paikka. Hieman jossiteltavaa jätti se, että turnauksen kaksi ensimmäistä sijaa veivät Team Lande ja Villit Vehkeet. Ensin mainitulle EP hävisi kahdella maalilla ja jälkimmäiselle vain yhdellä. Kaikesta huolimatta päivästä jäi hyvä maku, mitä edesauttoi turnauksen ensiluokkaiset järjestelyt. Niistä iso kiitos SalPalle!

 
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *