Salibandy: Kausiennakko 2010-2011

Salibandykauden avaus oli päästä yllättämään El Panteran urheilutoimituksen, kun kutsu perinteiseen syksyn infotilaisuuteen El Pantera Conference Centeriin tipahti toimituksen postiluukusta pari viikkoa totuttua aikaisemmin. Toimituksessa alettiin heti arvailla syytä tähän perinteistä poikkeamiseen. Joku väitti kuulleensa, että EP:n viimeistelyleirillä Gran Canarialla olisi tapahtunut paha välikohtaus valmentajan ja pelaajien välillä. Toiset taas uumoilivat, että GM Pena on vain huvikseen päättänyt antaa jollekin organisaation jäsenelle kenkää saadakseen hieman säpinää mediaan. Tapahtuman ajankohdalle löytyi kuitenkin looginen vastaus Salibandyliiton sivuilta, josta kävi ilmi, että Panttereiden kausi alkaa jo syyskuun 19. päivä.

Muutamaa päivää ennen tiedotustilaisuutta olivat joukkueesta liikkuvat huhut yhtä lennokkaita kuin Josephat Menjon askel Turun urheilupuistossa. Tuukka85:n huhuttiin eksyneen pyörällään Tiibetissä ja Iso-Jiin puolestaan lentävän tulevan kauden peleihin Taiwanin toimipisteestään. Myös EP:n kaikkien aikojen pehmeäkätisimmän hyökkääjän laiskahanskan paluusta puhuttiin jälleen. Miehen sanottiin hankkineen järvenrantatontin Suur-Salon merkittävimmästä kasvukeskuksesta ja tätä myötä palaavan takaisin maakunnan salibandykuvioihin. Myös salolaisen salibandyn vanhan ketun maranoidin toistuvat tapaamiset seudun menneiden aikojen säbätähtien kanssa paikallisissa kuppiloissa olivat toimittajien ihmettelyn aiheena.

Itse tilaisuudessa oli paikalla totuttua pienempi Pantteri-delegaatio, Niilo Nuori, maranoid ja tietysti itse oikeutetusti GM Pena. Rautakansleri ottikin heti ohjat käsiinsä ja kertoi tutun tuntuisen tarinan hyvin menneestä harjoituskaudesta, joukkueen korkeasta moraalista ja korkealle asetetuista tavoitteista. Hän totesi, että joukkue on täydessä iskussa kautta varten lukuunottamatta pakkikaluston kovinta karvaajaa elotonta, joka oli joutunut leikkauspöydälle juuri ennen kauden alkua. Seuran antamien tietojen mukaan mies on kuitenkin toipumassa hyvää vauhtia.

Alun muodollisuuksien jälkeen päästiin itse asiaan, kun GM Pena ilmoitti merkittävästä taktiikka muutoksesta tulevalle kaudelle. Panttereiden edellisellä kaudella käyttämä kahden ketjun vaihtorulettiin perustunut pelikirja ei tuottanut toivottua tulosta, joten radikaaleista muutoksistaan tunnettu EP-patruuna oli kesän aikana luonut linjat uudelle yhden kentällisen taktiikalle. Hän myönsi, että taktiikan innoittajana oli toiminut kesän MM-kisoissa menestyksekkäästi pelannut Espanjan tähtisikermä. Näiden tietojen mukaan Panttereilta tullaan siis näkemään huikeaa lyhytsyöttöpeliä totuttuakin kapeammalla materiaalilla.

Tämän tiedon jälkeen toimittajajoukosta nousi useampikin käsi. Kaikilla oli mielessään sama kysymys: Miten säännölliseen runsaaseen peliaikaan tottuneet El Pantera -tähdet suhtautuvat uuteen rotaatiosysteemiin? Kysymykseen rautakansleri totesi lyhyesti, että muille pelaajille järjestely oli sopinut, mutta taneli oli poistunut joukkueen yhteispalaverista ovet paukkuen. Tämän kommentin jälkeen puheenvuoro siirtyi maranoidille, joka oli koko tilaisuuden ajan vaikuttanut levottoman innokkaalta. Miehen innokkuudelle saatiinkin heti selitys, kun hän pääsi julkistamaan uuden El Panteran M35-joukkueen. Tilaisuudessa annettujen tietojen mukaan ikämiesjoukkueen tarkoituksena on tarjota lisää peliaikaa El Panteran kokeneelle kalustolle sekä antaa seuralle mahdollisuus tavoitella ensimmäistä salibandypokaaliaan, jonka metsästyksessä edustus on muutamana viime kautena pahasti kompastellut. GM Penallehan tunnetusti kelpaa vain mestaruus.

Jälleen tarkkaavaisesta toimittajaryhmästä tehtiin huomioiva kysymys: Miten nuorekkaasta El Panterasta riittää liiton asettamat vaatimukset täyttäviä pelaajia M35-sarjaan? Ikuriryhmän joukkueenjohtaja myönsi, että pelkästään seuran omista miehistä koottu ryhmä olisi jäänyt hieman pieneksi, joten apua on jouduttu pyytämään vanhoilta tutuilta. Näin saatiin selitys yhdelle huhumyllyn tuotteelle.

Tilaisuuden lopuksi puheenvuoro annettiin Niilo Nuorelle. Pantteri-pakiston tukipilarilla oli kerrottavanaan lyhyt tiedote, jossa hän totesi perhesyihin vedoten vetäytyvänsä El Panteran kapteenistosta. Mies totesi, että asiaan ei liity mitään suurempaa dramatiikkaa, vaan hän yksinkertaisesti haluaa viettää mahdollisimman paljon aikaa perheensä kanssa. Samalla hän kuitenkin korosti, että kentällä hän tulee totuttuun tapaan antamaan kaikkensa keltamustien puolesta.

Näistä asetelmista siis lähdetään El Pantera -leirissä tulevaan kauteen. Edustuksen osalta kausi alkaa 19. syyskuuta Lietohallissa mittelöillä turkulaista Sekundääristä Taitoa ja Kosken Kaikua vastaan. Lohkon muut joukkueet ovat Kemiön Kiilat, SBS Lieto 3, Paimion Ruoska 3, Paimion Ruoska 2, Sauvon Urheilijat, Someron Voima sekä Kiikalan Urheilijat.

Urheilutoimitus toivottaa joukkueille katsojille hyvää salibandykautta ja lupaa jatkaa pyyteetöntä ja objektiivista raportointiaan läpi kauden 2010-2011.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *