Tietoturva: suuri salasanavuoto internetissä

Lauantaina internetissä julkaistu lähes 80.000 käyttäjätunnusta salasanoineen ja sähköpostiosoitteineen sisältävä lista aiheuttaa merkittävän tietoturvariskin listalta löytyvien käyttäjätunnusten takana oleville henkilöille.

El Pantera Internet Securityn toiminnanjohtaja niilo nuori kehottaakin kaikkia tämän sivun lukijoita toimimaan välittömästi, koska listalta löytyviä tunnuksia ja salasanoja väärinkäytetään melkoisella varmuudella.

"Varminta on vaihtaa välittömästi salasana käyttämiinsä nettipalveluihin. Monet käyttävät yhtä tai kahta "vakiosalasanaa" sähköisissä palveluissa. Tällöin riski salasanan vuotamisesta ei rajoitu pelkästään esimerkiksi sähköpostiin vaan ulottuu valtaosaan käyttäjän internet-palveluista. Näissä tapauksissa auttaa vain kaikkien samaa salasanaa käyttävien internet-palvelujen salasanan vaihto."

Yksityishenkilön ylläpitämän palvelun avulla voi tarkistaa, onko oma käyttäjätunnus tai sähköpostiosoite joutunut internetiin vuotaneiden listalla.

Lisää tietoa aiheesta löytyy esimerkiksi Viestintäviraston sivuilta ja hakukone Googlen kautta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *