El Pantera ottaa tuomitsevan kannan Pohjois-Korean ydinkokeeseen

YK:n turvallisuusneuvoston hätäkokouksessa El Panteran edustaja on myös jyrkästi tuominnut Pohjois-Korean ydinkokeen. Helmikuussa 2005 Pohjois-Korea oli antanut tiedoksi omistavansa ydinaseen, mutta tuolloin EP vielä suvaitsi asian. Nyt kuitenkin olosuhteet ovat muuttuneet ja EP:n kanta on selvä.
 

"Olimme puhelinneuvotteluissa viime vuonna Kim Jong-ilin kanssa, mutta tuolloin meillä oli omakin lehmä ojassa. Sovimme siis, että pidämme hiljaisen hyväksynnän linjaa, mutta varsinainen käyttö olisi tuomittavaa", kertoo El Panteran edustaja YK:n turvallisuusneuvoston hätäkokouksesta ja jatkaa: "Olemme kuitenkin menettäneet oman ydinaseemme, jonka suunniteltu käyttöönottopäivä oli 4.11.2006. Projekti, joka kantoi nimeä "120", on päättynyt kesken kaiken onnistumisen kannalta kriittisen tukiprosessin rikkoutumiseen. Näin ollen saatamme nyt olla kriittisiä muita kohtaan."

 

El Pantera International Relations Departmentista on toimittaja saanut vihiä siitä, että El Pantera ei kuitenkaan ole täysin haudannut 120-projektiaan vaan toivoo tukiprosessin tulevan entistä ehommaksi ja aseen saatavan virallisesti käyttöön viimeistään syksynä 2007. "Luvassa on vähintään useita epävirallisia kokeiluja Al-Amis Centerin koekaukalossa", kertoo nimettömänä pysyvä taho. 

 

El Panteran johdon, jäsenistön ja fanilauman kantapaikassa puheensorina oli melkoinen maanantai-iltana. Monet tuntuivat keskustelevan siitä, millaisella aikataululla 120-projekti lopulta saadaan päätökseensä. Yleinen mielipide oli takaiskusta huolimatta optimistinen. "Uskon, että "120" nähdään laukaistavan maaliinsa jo ensi keväänä", sanoi Meteksi esittäytynyt Pantteri-fani. "Itse asiassa meillä on pienimuotoinen vedonlyöntirinki, jossa yleisin veikkaus on lokakuu 2007, mutta ajattelin kovemmalla kertoimella ottaa pienen riskin alkuvuoden muodossa."

 

Illan päätteeksi kantapaikasta toimitusta kohti harkitsevalla askeleella huojuneen reportterin jalka osuu joskus muuhunkin kuin koiranläjään, sillä itse projektijohtaja, "Lexi" asteli samaa katua pitkin ja antoi yksinoikeudella melkoisen jymypaukun kirjoitettavaksi. Sanatarkasti Lexi ilmoitti, että "ensi kesänä projekti on sinettiä vaille valmis". Tällainen uutinen varmasti kohottaa mielialoja El Pantera -leirissä ja saattaa olla, että EP-edustaja joutuu turvallisuusneuvostossa vielä ahtaalle. Kansan keskuudessa tämä uutinen aiheuttanee kuitenkin enemmän kuin riittävästi positiivisia viboja edustajan hikoilun kompensaatioksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *