Microsport koulutti Panttereita

Kauden toisessa El Panteran harrastekiekkopelissä olivat juhlahetket vähissä. Alkuillan pelistä olivat poissa elintärkeä puolustuksen tukipilari Juti, hyökkääjistä Esko työesteen takia ja syystä tai toisesta Eloton sekä vielä kauden avauspeliään odottava Sini. Viikko sitten GM Pena sai huolestuttavan puhelun Anatoolilta, jolla jää työesteiden takia koko syyskausi väliin. Näin ollen El Panteran pelaajalista sen kuin kapenee, mutta GM Penan puheiden mukaan edelleen on ainakin yksi iso vahvistus tulossa pantterien joukkueeseen. Toivottavasti hänen ensi esiintymisensä tapahtuu jo seuraavassa pelissä.

 
Microsport – El Pantera 5-1 ( 2-1, 3-0 )
Illan peli oli tuttuun tapaan Microsportille ( HUOM. entinen Nokia) ns. kauden tärkein peli. Syystä tai toisesta El Pantera on aina ollut heidän päävastustajansa harrastekiekossa. EP:lle taas Microsport/Nokia on ollut joka vuosi se vaikein vastustaja ja myös syystä tai toisesta ”ei se todellinen sytyttäjä”. Pelin ensimmäisen erän alkuminuutit olivat tasaista keskialueen peliä, kunnes vähän yllättäen ja pienen merkkausvirheen jälkeen pääsi Microsport ajassa 3:11 tekemään elintärkeän avausmaalin. Maalin jälkeen alkoi El Pantera saada juonesta kiinni ja painoikin peliä kiitettävästi hyökkäyspäätyyn aiheuttaen ison jäähysuman Microsportille. Ajassa 5:28 ensimmäinen kakkonen ja panttereille tarjottiin tasoitusmahdollisuutta, mutta kuten niin monesti aiemminkin tuli vastustaja ja rankaisi alivoimalla ja tilanne olikin Microsportille 2-0. Osuman jälkeen Microsport jatkoi jäähyilyään saaden muutaman sekunnin välein 2 jäähyä lisää. Nyt jos koskaan tarjottiin tasoitusmahdollisuutta ja näin myös tapahtui, kun Pexi vapautti maalin edessä Tuxin avoimeen maalintekopaikkaan ja tärkeä kavennusmaali näki päivänvalon. Vaikka ylivoima jatkui, niin lisää maaleja ei nähty ja ensimmäisestä erästä merkattiin 2-1 tappio El Panteralle.

Toista erää ehdittiin pelata 3:19 kun keltamustille oli tulossa jäähy ja siirretyn rangaistuksen aikana tuli kylmää vettä jälleen panttereiden niskaan. Tilanne jo vähän huolestuttava 3-1 Microsportille. Maalista ei El Panteran joukkue vieläkään lyönyt hanskoja kaukalon laidalle, vaan jatkoi yrittämistään ja loikin monia paikkoja tasoittaa tai jopa mennä johtoon. Millään ilveellä ei vain kiekkoa saatu Santeri Kallion vartioimaan maaliin. Microsport taas käytti melkeinpä jokaisen maalintekotilanteensa hyväksi ja ajassa 18:19 oli tilanne jo erittäin huolestuttava 4-1. Pelin loppupuolella alkoi jälleen toinen kummallinen Microsportin jäähysuma. Nyt jos koskaan tarjottiin mahdollisuus El Panteralle ainakin tasoittaa toinen erä ja saada edes jotain viemistä sarjataulukkoon. Minuutti ehdittiin kiekkoa pyörittää hyökkäyspäässä kunnes Microsport sai purkukiekon El Panteran puolustuspäätyyn. Microsportin pelin sielu, taistelija ja pelihuumorinsa löytänyt Mikko Laaksonen tuli ja karvasi kiekkoa niin aggressiivisesti, että puolustus joutui rikkomaan saaden kahden minuutin jäähyn. Siihen kuivui kokoon 5-3 ylivoima joka sekoitti lopullisesti El Panteran pelin. Ylivoima joka tapauksessa jatkui, mutta jälleen tuo 0+3 kerännyt ikiliikkuja Mikko Laaksonen tuli ja rakensi Microsportille ratkaisevan 5-1 alivoimamaalin. 5-1 jäi myös lopputulokseksi.

El Panteran peli ei vielä tässä vaiheessa kautta hurraa huutoja aiheuta, mutta joka matsin jälkeen alkaa peli sujua paremmin. Microsport olisi ollut täysin lyötävissä, mutta tällä kertaa ei yhtä pelaajaa saatu kiinni: 0+3 tehot kerännyt Mikko Laaksonen oli tämä ratkaiseva pelaaja. El Panteralta taas ei ratkaisijaa tällä kertaa löytynyt. Toisaalta joukkue pelasi tasaisesti, mikä on erittäin tärkeää koko kautta silmällä pitäen. Tosin puolustuspelaaminen oli edelliseen peliin verrattuna valovuosia jäljessä ja se ratkaisi lopullisesti tämän kamppailun.


 
Tilastoa

El Pantera:

Tuxi 1+0

Pexi 0+1

Salmela 2 min.

Microsport:

Laaksonen 0+3

Moilanen 1+0

Kulmala 1+0

Wahlberg 1+0

Mäki 1+0

NRO 21, 1+0 ( ei pöytäkirjassa ) HUOM! C Mäki tarkuutta J

Polo 0+1

Sairanen 0+1

NRO 9, 0+1 ( ei pöytäkirjassa ) HUOM! C Mäki J

Jäähyt 6 x 2 min. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *