El Pantera 2 avasi kiekkokauden voitolla

El Pantera 2 avasi harrastesarjan lohko B:n omalta osaltaan Lohjalta saapunutta HC Jumppakuutiota vastaan. SSO-halliin oli ahtautunut runsaasti yleisöä, sillä EP kakkosen koostumus oli pidetty tiukasti salassa. Joukkueen jäsenistä monet tapasivatkin toisensa ensimmäistä kertaa juuri ennen ottelun alkua.
 
Expansion draftissa EP oli onnistunut naaraamaan entisen SSP:n vahvuudesta itselleen muutamia pelimiehiä. Näitä olivat muun muassa EP:n omat pojat DirtyHarry sekä Nikke. Panteran edustusjoukkueesta vakavan loukkaantumisen takia sivussa ollut Pedro teki paluun kaukaloon EP kakkosessa. Lisäksi seuran omat juniorit Sami Hyytiäisen johdolla saivat nyt tilaisuutensa näyttää tasonsa. Muutamia täsmähankintoja oli tehty myös muualta. Loimaalta oli hankittu kokoa ja maalintekovoimaa kun Seppäkoski avasi kiekkouransa Panteran nutussa. Muurlan sählysalista GM oli löytänyt nuoren ja taitavan sentterin Asklöfin muodossa. Maalin suulla seisoi Paha-Ahti, joka niin ikään pelasi ensimmäistä oikeaa jääkiekko-otteluaan. Porukkaa oli kaiken kaikkiaan 13 kenttäpelaajan verran, joten pelistä odotettiin räväkkää 30 minuutin painetta. 

 
vs. Jumppakuutiot 3-1 (1-0,2-1)
Ottelun alku ei kuitenkaan katsojien henkeä salvannut. Pantera avasi ottelun salibandystä tutulla keskialueen träpillä, eikä lähettänyt ahnaita karvaajia Lohjan pakkien kimppuun. Myös harjoitusleirin lyhyys näkyi selvästi vaaleanpunaisilla paidoilla kurvailleen Pantterimiehistön otteissa sillä kovin usein kahden metrin syötöt paukkuivat kolmisen metriä ohi kohteen.
Hyytiäinen osoitti jo alkuminuuteilla, että hän tulee olemaan kova kanto kaskessa mille joukkueelle tahansa. Hän purjehti jo ensimmäisissä vaihdoissa muutaman kerran maalintekopaikkaan. Kun muu nelikko puolusti tiukasti keski-aluetta, niin Hyytiäinen jäi irtokiekon tavoitteluissa kuitenkin pahasti alakynteen.
Paha-Ahti sai ottelulle parhaan mahdollisen startin, kun hän jo toisella minuutilla koppasi näyttävästi aivan maalin edestä lähteneen Lohja-taistelijan tuiman laukauksen.
Muutaman vaihtokierroksen jälkeen vaaleanpunaiset Pantterit saivat peliinsä aivan uutta ilmettä. Joukkue vyörytti kiekkoa koko ajan paremmin kohti lohjalaispäätyä. Tilanne säilyi kuitenkin sitkeästi 0-0:ssa kun lähestyttiin erän puoliväliä.
 
Kahdeksannella minuutilla tehtiin kuitenkin sitten historiaa. Pedro rauhoitti tilanteen hyökkäyspään kulmassa ja tarjosi upean poikittaissyötön pakkiparilleen Nikelle. Nikke otti muutaman metrin löysää pois ennen kuin tinttasi kiekon vuorenvarmasti takayläseen. 1-0 Panteralle ajassa 07.05. Loppuerästä lohjalaiset tarjosivat vielä Panteralle jopa 5-3 ylivoimaa, mutta erikoistilannepelaaminen ei vielä ollut aivan tikissä, eikä lisämaaleja enää erässä nähty.
Toisessa erässä molemmat joukkueet olivat karistaneet käsijarrun kelkastaan ja tilanteita riittikin kummankin maalin edustalla. Hyvin pelanneet maalivahdit eivät kuitenkaan suostuneet antautumaan.
Ajassa 7.00 Panteran kokeneempaa osastoa edustanut Grönberg otti jäähyn 60 metrin päässä omasta maalista. Lohjalaisten vaarallinen ylivoima tarvitsi tasoitusmaalin syntyyn vain 33 sekuntia. Keskeltä lähtenyt laukaus painui vastustamattomasti ohi pahassa maskissa olleen Paha-Ahdin. 1-1 ajassa 22.33.
Maalin jälkeen jumppakuutiot saivat tekemiseensä vielä yhden vaihteen lisää ja olivat muutamaan otteeseen todella lähellä johtomaalia. Paha-Ahdin hyvät torjunnat ja Pantera-pakkien vahva pelaaminen piti tilanteen kuitenkin tasoissa.
Ajassa 20.30 Pantterien pelikirjan sivu yhden miehen karvauksesta aukesi myös runsaslukuiselle yleisölle. Loimaan Lucic painoi päätyyn ahdistamaan kiekon kanssa taiteillutta jumppakuutiopuolustajaa ja otti tältä pelivälineen varmasti haltuunsa. Röyhkeä nousu maalille, tölkki auki ja kiekko varmasti puikoista sisään.  Ylivoimamaali, peli 2-1!
Seuranneeseen aloitukseen Pantera-käskijä komensi ykkösvitjansa Dirtyn, Hyytiäisen ja Asklöfin. Maalin jälkeinen vaihto oli tarkoitus pelata nöyrästi. Toisin kävi. Pantera-kolmikko painoi pelin välittömästi lohjalaisten päätyyn. Asklöf voitti kulmassa kolme vastustajaa ja siirsi kiekon Hyytiäiselle. Hyytiäinen tarjoili maalin eteen DirtyHarrylle joka suti maalin kulmalta kiekon verkkoon. Vain 14 sekuntia edellisestä maalista, tilanne 3-1!
Lopun aikaa Pantera pelasi viisaasti ja tappoi sekunteja vuorenvarmasti. Summerin pärähtäessä taululla 3-1 voittolukemat!!
Kausi on avattu ja peli paranee varmasti jatkossa. Pantera kakkonen ei tule myymään nahkaansa halvalla missään pelissä, se on varmaa. Vaaleanpunaiset paidat sen sijaan menivät pelin jälkeen seuran museoon ja seuraavassa ottelussa nähtäneen jo tuttua keltamustaa.
 


 
 
Tehot, tuhot ja tähdet:
DirtyHarry 1+0
Hyytiäinen 0+1
Pedro 0+1
Seppäkoski 1+0
Nikke 1+0
Asklöf 0+1
Grönberg 0+1, 2 min
Paha-Ahti 4+11 torjuntaa.

*** Seppäkoski, uran ensimmäinen kiekkopeli ja heti GWG, ei lisättävää.
** Hyytiäinen, kentän näkyvin hahmo, luo paikkoja tyhjästä.
* Paha-Ahti, vaikeilla hetkillä varmoja koppeja, antoi joukkueelleen mahdollisuuden.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *