El Pantera avasi kiekkokauden jättiyllätyksellä

Kiekkokauden avaus El Panteran osalta nähtiin syksyisenä syyskuun iltana SSO-hallissa sarjan hallitsevaa mestaria SaPeLia vastaan. Keltamustien iskukyky oli täydellinen arvoitus, sillä medialle ei ole kesän aikana juurikaan joukkueen tekemisistä tiedotettu. Vaikkakin toimistolla on tapahtunut enemmän kuin aikoihin.
Suurin uutinen on tietysti se, että El Panteran joukkueita nähdään kaukalossa nyt kaksin kappalein, kun omista junioreista koottu El Pantera 2 avaa kautensa lohko B:ssä viikon päästä.

 vs SaPeLi 2-0 (2-0,0-0)
 
Edustusjoukkueen kokoonpano oli arvoitus kaikille vielä kymmenen minuuttia ennen ottelun alkua. Viime kauden joukkueesta ovat sivussa Kiekkohaiden miehistöön vuokrattu Jamo, sekä polvensa pahasti ennen kauden alkua telonut Kari Blomqvist. Puolustuksen kivijalan SHarjulan pelaaminen on tällä kaudella niin ikään epävarmaa. Ensimmäisestä ottelusta oli myös sivussa potentiaalista maalintekovoimaa omaava Juuso Sinervo, joka toimistolta tihkuneiden tietojen mukaan kärsii hurjan treenaamisen seurauksena ylikunnosta.
 
Pena ei kuitenkaan tälläkään kertaa jäänyt tuleen makaamaan, sillä kokoonpanoon oli nostettu jo pitkään EP:n tähtäimessä ollut Mikko Linkka. Isokoinen, taitava ja NUORI keskushyökkääjä laski samalla joukkueen keski-iän välittömästi alle 45-vuoden.
Käsittämätöntä kyllä, keltamustien kopissa oli ennen ottelun alkua melkoinen ruuhka. Mukaan oli haalittu peräti 12 pelaajaa. Uusi hankinta Linkka ja La Ligasta Suomeen palannut JValjus pelasivat keskushyökkääjinä. Laidoilla oli sekä kokemusta että kokemusta, kun Arsca, Esko, Jykke, Arttu, Tuxi sekä Pexi miehittivät muut hyökkäyspään tontit. Pakistossa pelasivat Juti, Salmela, Lehtola ja paluun kentille tehnyt Eloton. Maalissa itseoikeutetusti El Panteran sielu ja sydän Jari Leino.
Vastustaja illan ottelussa oli siis SaPeLi, jota voidaan hyvällä syyllä pitää koko sarjan ennakkosuosikkina tänäkin vuonna. Joukko nopeita ja taitavia kavereita, jotka eivät osaa luistella puoliteholla. Ensimmäisessä ottelussaan se oli kaatanut Jätskien taitavan yhdistelmän peräti 5-0. Jo etukäteen oli tiedossa, että tasapeliin on ottelussa varsin hyvät mahdollisuudet, jos Leino hoitaa hommansa maalissa kunnolla. Kuparisen rikkomiseen kopissa sen sijaan uskoi hieman harvempi.
Pelin alku sujui täysin käsikirjoituksen mukaan. Ensimmäisen kahden minuutin aikana Leino oli torjunut jo puolenkymmentä kertaa, eikä keltamusta hyökkäyspataljoona ollut lähtenyt liikkeelle vielä kertaakaan. Mutta kaikki muuttui ajassa 2.16, kun kokemus ja nuoruus yhtyivät kauniisti ensimmäisen kerran. Arsca vapautti Linkan läpiajoon ja tämä laittoi kiekon varmuudella ohi SaPeLin maalivahdin. El Pantera 1-0 johtoon!
Sama kaava tuntui jatkuvan maalinkin jälkeen. Uhrautuva koko viisikon puolustuspeli sekä Leinon huipputorjunnat veivät kuitenkin koko ajan enemmän huumoria SaPelin taitavilta hyökkääjiltä. El Pantera pääsi pikkuhiljaa pelaamaan enemmän myös hyökkäyssuuntaan. Etenkin, kun SaPelin raivokas kahden miehen karvaus saatiin ohitettua, portit aukesivat keskialueella. Tämä konkretisoitui hienosti seitsemännellä minuutilla. Salmela ja Lehtola avasivat SaPelin karvauksen ja keltamusta hyökkäyskolmikko vyöryi ylivoimahyökkäykseen. Tuxi tarjoili kiekon Artulle, jonka vedon SaPeli-vahti onnistui vielä torjumaan. Paluukiekossa oli ensimmäisenä Linkka joka siirsi pelivälineen varmasti verkkoon. 2-0 ajassa 6.58!
Tämän jälkeen Pantera hankki itselleen hieman lisää ongelmia kun Arsca ja Arttu päättivät minuutin välein lähteä katselemaan miltä alivoima tällä kaudella näyttää lasin toiselta puolen. SaPeLi ei kuitenkaan ollut täysin terässä ja 5-3 alivoimasta selvittiin kohtuullisen helposti. Ensimmäinen erä pelailtiin loppuun tilanteessa 2-0.
Toinen erä ei suuria muutoksia tarjonnut. Varsinaisia huippupaikkoja SaPeLi onnistui toki muutaman rakentamaan, mutta Leino oli maalillaan ohittamaton. Toki tunnustusta on annettava myös EP:n puolustukselle, joka oli kiitettävästi siivoamassa harvoja irtokiekkoja maalin edestä. El Panterallakin oli omat paikkansa lisätä johtoa, mutta Artun ja Elottoman hyvät tekopaikat eivät johtaneet lisämaaleihin.
Ottelu päättyi numeroihin 2-0 ja se takasi jotain pisteitä ilmeisesti kummallekin joukkueelle.
SaPeli oli pelillisesti parempi, mutta se ei löytänyt keinoja El Panteran viisikkopuolustuksen ja Leinon ohittamiseen. Harvinaista kyllä, keltamustat pelasivat viisaasti ja puolustivat nöyrästi. Tämä toi tällä kertaa erittäin makean voiton.
– Tarkoitus oli pelata omilla vahvuuksilla. Kun ei keksitty mitä ne ovat niin pelattiin sitten noin, tuumi EP:n valmentaja pelin jälkeen.
Mutta onko El Panteran joukkue tässä kokoonpanossaan vielä seuraavassa ottelussa?
– Linkan kanssa tehtiin loppukauden mittainen sopimus kesken pelin, mutta ei siinä suinkaan kaikki. Yksi vahvistus joukkueeseen vielä liittyy, paino sanalla vahvistus, kommentoi Pena itsevarmaan tyyliinsä pressissä. Ja toki sen Sinervonkin voisi joku tuoda paikalle, voisi olla hänellekin vielä käyttöä, jatkoi Pena hieman ärtyneen oloisena.
 
Tehot ja tuhot:
Linkka 2+0
Arsca 0+1 , 2 min
Arttu 0+1 2 min
Tuxi 0+1
Juti 2 min
SaPeLi 2x2min
Torjunnat:
Leino 14+11=25
SaPeLi-veskari 5+6=11

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *