Jääkiekko: Kauden viimeinen peli päättyi tappioon – Kevään sarjassa toinen sija

Kevään viimeisessä ja El Panteran kiekkohistorian 120 pelissä oli mahdollisuus vielä El Panteran kannalta historialliseen koko sarjan voittoon.  Voittoon vaadittiin molempien erien voitot ja vielä lopputuloksessa neljän maalin ero Driversiin. Ennen peliä pukukopissa keskustelua herätti, että eihän El Pantera ole tehnyt edes neljää maalia yhdessä pelissä miesmuistiin. Muisti pelaajilla oli hyvin huono, tämä kun tapahtui viimeksi 27.1.2014 ja 2.12.2013 tehtiin jopa 6 maalia!

 

El Pantera – Drivers 4-7 (1-3, 3-4)

 

Neljän maalin voittoa ei ikävä kyllä tullut ja jäätiin jopa hyvin kauas toivotusta lopputuloksesta. Drivers vei peliä melkeinpä mielin määrin ja tämä tapahtui vielä selvällä alimiehityksellä verrattuna panttereiden kahden ketjun joukkueeseen.

Joukkueesta puuttuivat syömähampaat Sini ja Jamo ja tämä väkisinkin näkyi pelissä. Kauden ensimmäiseen peliinsä pääsi myös ”Veikkolan Ruutu” Heljälä, mutta hänestäkään ei tällä kertaa ollut sateentekijäksi.

Peli alkoi loistavasti kun Salmela teki yhden kauden komeimmista maaleista, kuljettaen kiekon omasta päästä hyökkäysalueelle, harhauttaen kaksi pakkia kaffelle ja vielä lopuksi lätty maalin oikeaan yläpesään. Tämän maalin syntyaika oli 3:24 ja kaikki näytti vielä valoisalta. Kauan ei pelattu kun Drivers tasoitti pelin ja tasoituksen jälkeen pieni hetki ja pelissä oltiinkin yhtäkkiä tappiolla. Erän loppupuolella Drivers meni jo 3-1 johtoon ja sarjan voitto oli sen myötä mennyttä.

Erätauolla pettyneet pantteripelaajat päättivät kuitenkin tsempata ja voittaa kauden viimeisen erän ja samalla koko pelin. Olisihan mukava lopettaa kausi voittoon ja jatkaa sitä myöden kohti kesää. Oliko syynä jo sarjavoiton lipsuminen tai kevätväsymys, mutta Drivers vei peliä samalla tavalla kun ensimmäisessä erässäkin. Kauden huonoin peli ikävä kyllä osui juuri tähän iltaan ja mitään ei ollut tehtävissä kun Drivers pääsi kuskin paikalle viimeistelemään jopa neljä maalia viimeisessä erässä. Tosin pääsi El Panterakin viimeistelemään kolme maalia joten peli oli aikamoista maali iloittelua päättyen 7-4 Driversille.

Jostain syystä panttereiden yleensä vahva puolustuspelaaminen ei ollut parhaimmillaan. Positiivista oli se että paikkoja saatiin luotua Aallon Tuomaksen vartioimalle maalille, mutta Tuopin hyvä pelaaminen ja panttereiden heikohko viimeistely ratkaisi pelin lopullisesti Driversille.

Salon harrastekiekkosarja saatiin päätökseen maanantaina ja ehkäpä hieman yllättäen SaPeli vei sarjan voiton myös kevätkaudella syyskauden tapaan. Onnittelut SaPelille voitoista. Sarjassa toiseksi tuli siis El Pantera eikä missään nimessä voida olla pettyneitä kauteen. El Panteran peli ei oikein missään vaiheessa pääsyyt aivan uomilleen, mutta loppujen lopuksi voidaan niin syys- kun kevätkauteenkin olla suhteellisen tyytyväisiä.

Tuleva kesä treenataan tuttuun tapaan erittäin kovaa ( varmaan ) ja syyskaudella tullaan taas uusilla kujeilla kauteen. El Panteran tavoite on saada syksyllä jalkeille toinen ns. farmi- tai ikämiesjoukkue.

Tilastoa koko kymmenvuotisesta kiekkohistoriasta:

El Pantera täyttää 10 vuotta virallisesti 19.5.2014 ja on ollut mukana alusta asti myös Salon harrastekiekossa, joka on myös toiminut 10 vuotta. Takana El Panteralla on 120 peliä joista voittoja tullut 52, tasureita 15 ja tappioita 53. Maaleja pantterit ovat tuulettanut 338 kertaa ja oma verkko soinut 347 kertaa. Suurin voitto 8-0 tullut 2004 ja vastassa silloin edesmennyt HOT ja suurin tappio 2006 samoin lukemin ja sekin edesmennyttä huippujoukkue Sapsua vastaan. El Pantera ja Las vegas jätskit ovat ainoat joukkueet jotka ovat pelanneet maalittoman 0-0 tasapelin historian kaikista Salon harrastekiekkopeleistä. Paras sijoitus on sarjassa ollut toinen ja se on saavutettu viisi kertaa. Kolmansia sijoja on ollut kuusi kertaa. Heikoin sijoitus on ollut kuudes ja se on ”saavutettu” kaksi kertaa. Sarjan voitto antaa edelleen odottaa itseään, mutta uskotaan että sekin sieltä vielä saadaan. Iso kiitos menneistä kausista Salon harrastekiekon järjestäjille ja vastustajille!

Tilastoa Drivers pelissä:

KariB 1+1

Tuxi 1+1

Anatooli 1+1

Msalmela 1+1, 1x2min.

Arttu 1 x 2 min.

Jlehtola 1 x 2 min.

Lopullinen sarjataulukko kevät 2014: http://harrastekiekko.saje.fi/tulokset.html

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *