Jääkiekko: Kohuottelu El Pantera – SaPeli päättyi pistejakoon

SHL:n ylemmän loppusarjan mestaruustaisto käy kiivaana, kärkiottelua El Pantera – Sapeli oli odotettu kuin kuuta nousevaa. Odotusta lisäsi se ettei Sapelin poijjaat tienneet, koska uskaltavat asettua Pantterilaumaa vastaan. Ottelua yritettiin perua, sitten siirtää. Lopulta El Pantera suostui viimeisimpään ehdotukseen, joka siirsi ottelun sunnuntai-illan lepakkovuoron paikkeille. Sapeli vakuutti, että heillä ei riitä pelaajat, joten päätettiin pelata peli pois. Kuitenkin muutama tärkeä lenkki Pantteri porukastakin tippui pois ottelusiirron johdosta myöhäisempään ajankohtaan.

 
El Pantera – SaPeli 3-3 (3-3, 0-0)

Puolustukseen saatiin Lehtola, Sharjula ja salmela. Hyökkäykseen raavittiin kasaan Sini, Arttu, Anatooli, Tuxi ja Arsca. Ylitsepääsemättömistä kokoonpanovaikeuksista kärsinyt Sapeli sai kasaan harrastelätkämatsiin vaatimattomat 14 kenttäpelaajaa ja maalivahdin.

Kokoonpanotilanteen tultua ilmi ei moni jättänyt El Panteralle mitään mahdollisuutta – nähtiin että peli oli jo pelattu ennen kuin se edes käynnistyi. Ottelun alku olikin lievää Sapelin hallintaa, El Pantera otti varman päälle ja seurasi tilannetta sekä ottelun tempoa. Yllättäen alkoi tapahtua kummia: El Pantera alkoi pelaamaan ja loi paikkoja maalille. Ottelun ensimmäisen maalin teki kuitenkin Sapeli, 0-1 ja edelleen odotettiin Pantterilauman syvempää nukahdusta. Turhaan. Hetken päästä Sharjulan syöttö tavoitti keskialueella olleen Tuxin, joka yhden kosketuksen taktiikalla jatkoi limpun Sinille.  Erehtymätön Sini läpi ja tuloksena tasoitus yhteen yhteen.
Hetken päästä El Pantera siirtyi jopa 2-1 johtoon tasavajaalla. Salmela tälläsi harrastekiekkouransa avausmaalillaan Sinervon syötöstä komeasti kiekon reppuun. Sapeli sai osumasta lisää virtaa ja saikin pienen hetken päästä tasoituksen.
Tasoituksen jälkeen El Pantera kaivoi vielä yhden napsun lisää ja kävi tekemässä muutamia minuutteja ennen erän loppua 3-2 maalin. Kiekon verkkoon löi hurjaa kautta pelaava Sharjula, jälleen Sinervon syötöstä. Maali oli El Panteralle harvinaista herkkua, eli ylivoimamaali. Tilanteessa pelattiin kolmella neljää vastaan.  Koko peliä hankaloitti tuomarit, jotka puhalsivat eriskummallisella linjalla erässä jäähyjä reippaasti, vaikka peli oli loppujen lopuksi siistiä harrastekiekkoa kummaltakin joukkueelta. El Pantera joutui pelaamaan useita minuutteja alivoimaa. Osin ansaitusti, osin ei välttämättä… Sapeli pääsi pyörittämään kahden miehen ylivoimaa aivan erän lopussa. Kaiken hässäkän keskellä SSO-hallin pelikello teki tenän ja pysähtyi kokonaan. Ottelun viimeiset kolmekymmentä sekuntia kestivätkin "virallisesta" käsiajasta huolimatta puolueettomien arvioiden mukaan keskimääräisen kahden aktin verran (kvg jos ei tiedossa) ja Sapeli painoi tasoituksen vain sekunti ennen erän "virallista" loppua.  Erittäin harmittava maali joka voi maksaa jopa koko sarjan voiton. Ja kaikki tämä omituisesta aikasekoilusta, joka kaikki oli SaPelin puolella.
Toisessa erässä ei nähty enää maaleja – ottelun kuskin paikalla oli jopa hieman yllättäen El Pantera. Useita huippupaikkoja saatiin, mutta väsyneet Pantteritaistelijat eivät enää kiekkoja maaliin asti pystyneet laukaisemaan. Selkeästi väsymys painoi ratkaisupaikoissa. Ottelu päättyi siis 3-3 tasalukemiin. Samalla tulos jätti mestaruusmahdollisuudet Sapelin ja El Panteran lisäksi myös Devilsille! Huikea kevät!
Ottelu oli vauhdikasta ja molempien joukkueiden maalivahdit pelasivat hienon ottelun. El Pantera pelasi muutaman vaihtomiehen voimin hämmentävän väkevän esityksen – pakit uhrautuivat ja taistelivat. Sapelille pisteitä toi vain ja ainoastaan El Panteran tietty tehottomuus. Paikkoja oli, mutta se tehottomuus vaivaa edelleen. Avaimet olivat tosiaan voittoon asti – jos pelikello olisi toiminut – jos peli olisi ollut normiaikataulussa – jos tuomarit olisivat antaneet molempien pelata rehellistä harrastekiekkoa – jos, jos ja jos, eli jossiteltavaa siis löytyi, mutta turhaa parkumista. Näillä mennään ja katsotaan mihin rahkeet riittävät. Kiitos Sapelille rehdistä ja hyvästä sekä yleisöön menevästä pelistä! Seuraava ja ratkaiseva peli koko sarjaa ajatellen pelataan 7.4. ja vastassa silloin on aina vaarallinen ja arvaamaton Drivers.
 


 
Tilastoa:
Sini 1+2
Sharjula 1+1
salmela 1+0
Arsca 0+1
Tuxi 0+1

Jäähyt:
Tuxi  1 x 2 min.
Anatooli  1x 2min.
Arsca 1 x 2 min.
Arttu 2 x 2 min.

Sarjatilanne:
P { margin-bottom: 0.21cm; }

Lohko A1 jatko

O

V

T

H

TM

PM

ME

P

Sapeli

2

1

1

0

7

5

2

4.5

El Pantera

2

1

1

0

5

4

1

4.0

Devils

2

1

0

1

11

6

5

3.0

Drivers

2

0

0

2

6

14

-8

0.5

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *