Jääkiekko: El Pantera käynnisti kevätkauden komeasti

Jääkiekon SHL:n mestaruussarjan A2 lohkon huippuottelu Las Vegas Jätskit – El Pantera täytti SSO-hallin lehterit ääriään myöten. Arvioiden mukaan koko sarjan yleisöennätys oli lähellä. Tasainen ja vauhdikas ottelu päättyi El Panteran 4-2 voittoon. Ennen ottelua puhututti uudet lohkojaot.

– Tietysti tämä lohkojako ja kaksi matsia vähemmän kevätkaudella harmittaa. Tätä varten tässä on jätkät treenanneet ja fanit eläneet, nyt juhlapäivät vähenevät lähes puoleen, El Panteran GM toteaa.

 
El Panteran rosterista puuttui huomattavia pelimiehiä kuten Arsca, Sini ja Eloton. Silti kasassa oli kaksi iskukykyistä ketjua: Anatooli-Jamo-Tuxi, Blomqvist-Esko-Arttu, puolustuksessa Juti-SHarjula, Salmela-JLehtola. Maalissa yksinoikeudella JLeino. Hallilla pohdittiin onkohan El Pantera saanut koskaan Jätskejä vastaan kahta ketjua paikan päälle – yleensä on pelattu seitsemällä miehelllä Jätskien kolmea ketjua vastaan. Ennakkoasetelmat olivat nyt täysin erilaiset kuin ennen!

Peli lähti käyntiin vauhdikkaasti, El Pantera otti ensimmäisestä vaihdosta lähtien kuskin paikan. Jamo onnistui sutimaan tyhjästä maalista ohi, samassa vaihdossa Anatooli osui kaiken lisäksi tolppaan. Ottelun startti oli juuri sitä mitä toivottiin. Vauhdikas peli eteni nopeasti, molemmilla joukkueilla oli paikkoja mutta kiekon hallinta oli El Panteralla. Viiden minuutin pelin jälkeen Blomqvist antoi nopean syötön johon kiiturimainen Arttu syöksyi – tiukka ranne ja El Pantera siirtyi 1-0 johtoon. Muutama minuutti ensiosuman jälkeen Eskon kenttä oli jälleen pahanteossa. Vetopaikka pelattiin jälleen Artulle – ensimmäinen veto patjoihin, rebound logoon, kolmas kerta toden sanoi ja El Pantera 2-0 johtoon. Esimerkillinen osoitus siitä miten tilanteet pelataan loppuun!

Erätauolle lähdettiin El Panteran 2-0 johdossa. Pelin ja kiekon hallinta pysyi koko erän muutamia vastahyökkäyksiä lukuun ottamatta El Panteralla, paikkoja useampiikin maaleihin olisi ollut.

Toinen erä alkoi hieman uneliaasti Pantterilaumalta, ilmeisesti hyvän olon tunne oli vallannut joukkueen. Pian tuli kuitenkin jo omissa soi, eikä aikaakaan kun soi uudestaan. Taululla oli yhtäkkiä yllättäen 2-2 lukemat! Hallissa oli hyytävän jännittynyt tunnelma, näinkö pian El Panteran selkäranka naksahti? Vielä mitä – Pantterit sukivat karvansa ja lisäsivät höyryä, jatkoivat siitä mihin olivat jääneet ensimmäisessä erässä.

Molemmat ketjut painoivat peliä Jätskien päätyyn, onni ja Sorsan hyvät torjunnat pitivät Jätskit mukana pelissä. Yhtäkkiä onni kääntyi hetkeksi: Anatooli syötti Jamolle, joka heitti ohjuria maalille, kiekko osui matkalla Jätskipelaajan mailaan ja lipui ohi hölmistyneen Sorsan. El Pantera siirtyi riemukkaasti 3-2 johtoon.

Tuo maali avasi peliä molempiin päihin. Jätskit joutuivat hakemaan tasoitusta joka avasi paikkoja El Panteralle. El Panteran hyvä puolustus piti huolen ettei Jätskit päässeet ykköspaikkoihin. Lopulta useita paikkoja tuhrineet Tuxi ja Jamo kävivät heittämässä vielä yhden lopullisen niitin ja loppulukemat 4-2 saatiin taululle.

 – Hyvä peli meiltä, hieno nousu takaisin peliin kylmän 0-2 erän alun jälkeen. Oikeastaan ei ollut hädän päivää missään vaiheessa, ehkä parhaimpia kauden pelejä, Pantterilauman GM juttelee.

– Täytyy sanoa että Tuxin pari vuotta sitten alasarjasta scouttaama Arttu on noussut nopeuden ja periesiantamattomuutensa vuoksi pikkuhiljaa siihen maalipyssyn rooliin johon häntä on ajateltu. Onneksi optiot jatkovuosiin on, GM jatkaa.

Poissaoloista huolimatta El Panteran peli oli oivaa ja positiivisia odotuksia herättelevää.

– Jos aletaan osumaan edes puolista paikoista taululla tulee olemaan kovia lukemia, Jamo totesi.

Seuraavana katsotaan kuka ottaa todellisen kuskin paikan kun vastaan luistelee viime kauden mestari Drivers.


El Pantera tilastot:

Arttu 2+0

Jamo 1+1

Tuxi 1+0

Anatooli 0+1

Esko 0+1

Blomqvist 0+1

Juti 0+1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *