Legenda-pelissä tehtiin historiaa – Sarjassa El Pantera sijoittui toiseksi

Parisen viikkoa sitten El Panteran kiekkojoukkue kohtasi Legendan poikkeuksellisesti torstai-iltana ja yleisöltä suljetussa pelissä. Pyyntö suljettuihin hallin oviin oli tullut El Panteran GM Penalta. Rautaluonteinen manageri sai tahtonsa läpi sarjan järjestävälle taholle monien palaverien jälkeen. Hallin ulkopuolella huhuiltiin jopa ruskeiden kirjekuorien vaihtaneen omistajaa tämän poikkeuksellisen päätöksen aikaansaamiseksi.

”Nyt vaan asian laita on niin, että El Panteran sarjan viimeisessä pelissä kokeilemme kevättä varten erilaisia ketjukoostumuksia, uusia hyökkäys- ja puolustuskuvioita sekä yritämme löytää sopivaa rentoutta peliin. Etteivät vastustajien tarkkailijat pääsisi seuraamaan tätä kaikkea, oli pyyntöni pelata tämä syyskauden viimeinen peli suljetuin ovin”, kertoi hiukan äreä manageri Pena uteluihin ennen Legenda-pelin alkua.
 
El Pantera vs Legenda 3-1 (1-1, 2-0)
Myös El Panteran urheilutoimitus ja kuvaaja joutuivat jäämään hallin ulkopuolelle, joten tämä lyhyt peliraportti perustuu pelkästään pelaajilta saatuihin ylimalkaisiin selvityksiin.
Peli oli tyypillinen Legenda peli, eli Legendan pelaajat eivät välttämättä nopeudellaan pärjänneet El Panteralle, mutta taitotaso ja kiekonhallinta on ryhmällä sarjan parasta AAA-luokkaa. Legenda saikin ensimmäisessä erässä lukuisia paikkoja, mutta El Panteran puolustus ja totutusti maalivahtipeli oli huippuluokkaa. Erän puolessa välissä Legenda kumminkin väkisin runttasi johtomaalinsa. El Panteralla oli myös omat paikkansa, mutta Legendan veräjänvartija pelasti muutamia hyviä panttereiden maalintekopaikkoja. Erän loppupuolella riparista, kovalla työnteolla ja hyvällä maalineduspelaamisella sai El Pantera tasoituksen Artun ollessa viimeistelijänä. Ensimmäinen erä tasan 1-1.
 
Toisessa erässä panttereilla oli lukuisia ylivoimahyökkäyksiä ja kovaa pyöritystä Legenda-päädyssä. Joukkue pääsi jopa kerran pelaamaan viidellä kolmea vastaan, mutta surkein tuloksin. Pelikellon näyttäessä 23:35 tehtiin suurta El Pantera -historiaa. Lähes 100 peliä ja 10 vuotta El Panteran paidassa tahkonnut puolustuksen jätti ja tukipilari Sharjula sai kun saikin harrastekiekkosarjan ensimmäisen maalinsa. Upea veto kolmesta metristä maalin kattoon vei El Panteran johtoon. Tuuletuksista näki miten tärkeä maali oli niin Sharjulalle kuin koko EP:n joukkueellekin. Jopa muutama El Panteran pelaaja vaihtoaitiossa ei voinut uskoa tätä tapausta todeksi. Miten tuollaisen vedon omaava pelaaja sai vasta nyt ensimmäisen maalinsa tässä sarjassa? Joka tapauksessa näin se vaan oli ja hienoa, että vihdoin viimein tämäkin maali näki päivän tai voisiko sanoa jäähallin valonsa. Todella iso, universumin suurin gorilla, putosi Sharjulan selästä. Tämä Sharjulan maali oli myös pelin voittomaali ja näin El Pantera voitti Legendan tärkeässä sijoituspelissään. Erän lopussa El Pantera kaunisteli vielä lukemia kolmeen yhteen Anatoolin hienolla rystyvedolla maalin vasempaan yläkulmaan.
Sarjassa hieno toinen sija
Syyskauden erittäin jännittävässä ja tasaisessa sarjassa El Pantera siis sijoittui toiseksi. El Panteralla kausi ei aivan suunnitellusti mennyt, mutta silti sijoitus oli hyvä, ellei jopa kiitettävä. ”Sarjan voittoa tietysti lähdettiin hakemaan, mutta pari peliä meni kummallisesti penkin alle ja vielä kun sarjanousija SaPeli pelasi loistavasti ja yllätti kaikki joukkueet ns. housut kintuissa, niin voidaan olla tyytyväisiä syyskauteen”, analysoi yllättävän leppoisasti joukkueen manageri Pena Legenda-pelin jälkilöylyissä.
 
Sarjataulukko syksy 2013

joukkue……. o v t h m p e.. p

Sapeli ……… 6 6 0 0 19 811 15.0
El Pantera…. 6 3 0 3 17 13 4 10.0
Devils…….. . 6 3 1 2 14 17-3 9.0
LV Jätskit….. 6 2 2 2 11 10 1 8.5
Legenda……. 6 2 1 3 16 16 0 8.0
Nokia,Salo… 6 1 1 4 8 15-7 6.5
Drivers…. … 6 1 1 4 13 19-6 6.0
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *