Jääkiekko: El Pantera pyrähti pakkovoittoon

El Pantera esitti kauden parastaan kovavauhtisessa ja hienossa pelissä jossa Devils joutui nöyrtymään peräti 6-1 Pantterilauman raatelemana.

 

El Pantera – Devils 6-1 (1-0, 5-1)
 

Kimurantiksi muodostuneen SHL:n ylemmän sarja syyskausi lähenee loppuaan. Useammalla joukkueella oli ennen toiseksi viimeistä kierrosta vaarana joutua sarjakarsintaan. Tämän lisäksi mitalipelit olivat avoinna koko porukalle, ainoastaan pienellä karkumatkalla paalupaikalla häärii Sapeli. Tämä toi oman lisänsä maanantain huippuotteluun, jossa El Pantera asteli Devilsin vieraaksi SSO-halliin.

 

El Panteran toimistolla on ollut viime pelien onnettomien otteiden jälkeen kriisipalavereita ja neuvotteluja faniryhmittymien kanssa. Oli päivän selvää, että nyt oli viimeinen hetki pelastaa pantterinahka ja nousta tuhkista. Ottelun alla solmittiin kaksi uutta pelaajasopimusta, joista toinen on salolaisyleisölle tuttu tähti Kari Blomqvist ja toinen Turusta asti naarattu pistepörssikärki Duke.

 

– Uusia pelaajia haettiin syventämään rosteria. Peleissä on jouduttu taas operoimaan liian pienellä miehityksellä, näihin peleihin on turha lähteä vajalla kahdella kentällä. Noutaja tulee ja pian! Ihan ketä tahansa ei tietenkään olla maineikkaaseen seuraan valmiita ottamaan, siksi sopimusneuvottelut molempien nyt signattujen pelaajien kanssa ovat kestäneet pitkään, hykerteli El Panteran GM ennen peliä lehdistön edessä.

 

– Karia on koitettu saada jo aiempiin peleihin, mutta nyt saatiin hänen kanssaan sovittua pikkuasiatkin vimoisen päälle kuntoon. Duke sen sijaan tuli meidän vanhan pelurin Tuxin kautta, hän on seurannut Duken otteita etäältä jo pitkään. Yhtään peliä ei tietysti ole nähty, mutta Duken isä ja äiti vakuuttivat pojan olevan pelikunnossa. Sehän on se tärkein mittari kuitenkin,  GM jatkaa.

 

Pantterilaumassa oli myös lainassa uusi/vanha maalivahti(mme) Tuoppi. Vakiomaalivahti Jari Leino päätti pitää viime pelin tappion jälkeen parin viikon harjoitteluleirinsä Maarianhaminassa??!!  Pakistoon paluun teki torni SHarjula ja muut olivat tutut miehet Salmela, Juti ja JLehtola. Hyökkäykseen asteli Anatooli – Jamo – Sini, Arttu – Kari – Tuxi ja kolmoskenttään vielä Arsca ja Duke.

 

Ottelu käynnistyi hurjalla tempolla, kiekko liikkui ja luistin kulki. Ensimmäiset minuutit El Pantera haki hieman itseään – takana ei ole ainuttakaan yhteistä harjoitusta ja se hieman näkyi. Peli aaltoili molempiin päihin, Devilsillä oli heti alussa muutamia kovia tontteja, jotka lainavahti Tuoppi hoiti mallikkaasti. Se loi luottamusta koko El Pantera miehistölle ja peli alkoi tasaantua. Ei aikaakaan kun luisteluhirmu Anatooli otti kiekon ja kävi veivaamassa sen Uiton selän taakse. Maali tuli niin yllättäen ja puskista, että edes kaikki kentällä olleet eivät havainneet sitä! Ensimmäinen erä päättyi tasaisissa merkeissä ja tauolle mentiin 1-0 tilanteessa.

 

– Nyt pidetään pää kylmänä ja jatketaan työntekoa, 1-0 ei ole mitään Devilsin kaltaista joukkuetta vastaan. Eräpiste ei vielä auta – töitä ja töitä ja töitä, El Panteran GM huusi joukkueelleen erätauon aikana.

 

GM:n viesti ei tavoittanut El Panteraa ja heti ensimmäinen vaihto pelattiin löysästi. Takavuosien aladivarikomeetta Lukkarinen kuljetti koko kentän läpi, pyöritti kiekkoa Pantteripäädyssä ja heitti hurjan maskin takaa ranteella verkkoon. Tuoppi oli täysin voimaton. Shokkialku toiselle erälle, ilmeet muuttuivat totisemmaksi ja pelin vauhti säilyi.

 

Hieman reilun 19 minuutin kohdalla Duken avauksesta Sini pääsi polkemaan kentän halki ja teki upean tahtomaalin kovalla rannevedolla. Vapauttavan 2-1 osuman jälkeen ottelun hallinta siirtyi pikkuhiljaa El Panteralle. Ei aikaakaan kun Anatooli herkutteli illan toisen maalinsa Karin syötöstä. 3-1 tilanteessa molemmat uudet hankinnat olivat jo päässeet pisteille. 

 

El Pantera teki kolmen minuutin sisään kolme maalia ja yliote oli selkeä. Devils haki vielä vimmatusti kavennusta mutta El Pantera puolusti oman maalin edustan taistellen ja rankaisi omista paikoistaan. Pelin tempo laski hieman ja El Pantera sai huikeita paikkoja – Uitto piti torjunnoillaan Devilsiä pystyssä sen minkä mahtoi. 4-1 ja 5-1 osumat viimeisteli tulisella rannelaukauksella Arttu. Lähes identtiset maalit, joissa Artulle pelattiin keskelle vetopaikka ja erehtymätön ranne lauloi yläpesään. 6-1 maalin herkutteli (ja oman maalitilinsä vihdoin viimein avasi) Tuxi Duken syötöstä. 

 

Ennenäkemättömän laaja rosteri näkyi pelissä selvästi. Omat paikat olivat tosin välillä vähän hakusessa ja varsinkin puolustuspäässä tämä näkyi turhana höntyilynä. Kuitenkin peli oli silti ihan erilaista kuin aiemmin tällä kaudella. Tästä on hyvä jatkaa Legandan kaatoa kohti ja parannella lopullista sijoitusta syyskaudella. 

 

Tilastoa:

1. erä

EP 2:56 1- 0 Anatooli (ei syöttäjää)

 

2. erä

D 15:19 1-1 Lukkarinen Henri (Rahko Ville )

EP 19:15 2-1 Sini ( Duke )

EP 21:38 3- 1 Anatooli ( Kari )

EP 22:17 4- 1 Arttu ( Duke, Anatooli )

EP 27:01 5- 1 Arttu ( Duke )

EP 27:56  6-1 Tuxi ( Duke )

 

Jäähyt:

EP Anatooli 1x2min.

D  Silfver Lari 1×2 min ja Rahko Ville 1x2min.

 

Torjunnat:

El Pantera, Tuoppi 22 + 12

Devils, Uitto Ville 12 +22

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *