Jätski ei maistu panttereille

Kauden kolmanteen El Panteran kiekkopeliin vastustajaksi asettui sarjan ennakkosuosikki ja nimihirviö Las Vegas Jätskit. Ennen matsia saatiin pukukoppiin tieto, että El Panteran joukkueen ”keihäänkärki”  Jamo joutui  yllättäen managerinsa käskystä jättämän ottelun väliin. Paljon spekulaatiota aiheuttanut ”managerin käsky” kumminkin hyväksyttiin joukkueen sisällä. ”Selväähän se on, että Jamon jatko myös kevätkaudelle pitää jo hyvissä ajoin sopia managerin kanssa ja nyt siihen oli mahdollisuus” kertoi Sini sisäpiiritietonsa. Onneksi sentään toinen joukkueen ”keihäänkärki” Sini siis pääsi peliin. Myös ikiliikkuja ja salaman nopea Eloton pääsi mukaan, kuten tavallista, aivan viime hetkillä. Muut peliin päässeet olivat Jari Leino maalissa, Salmela, Jlehtola, Anatooli, Arsca, Arttu ja Tuxi. Poissaolollaan loistivat Jykke, Esko ja Juti.  Näin tähän tärkeään peliin saatiin vain 8+1 pelimiestä, joten lähtökohdat illan koitokseen eivät aivan parhaat olleet.

 
El Pantera vs. Las Vegas Jätskit 0-4 (0-3, 0-1)
Ottelu lähti harrastekiekolle tyypilliseen tapaan vauhdikkaasti käyntiin pienoisessa Jätskien hallinnassa. Jätskit olivat liikkeellä jopa kolmella kentällisellä, joten tämä tiesi todellakin hikistä iltapuhdetta El Panteran kapealle rosterille. Kellon pysähtyessä aikaan 2:35 tulikin ensimmäinen takaisku Panteran verkoon.  1-0 Jätskeille jo näin varhaisessa vaiheessa tiesi tuskan huutoja pantterileirissä ja montaa minuutta ei mennytkään kun peli oli jo 2-0. Molemmille joukkueille puhallettiin erässä jäähyjä vuoro tahtiin suht heppoisin syin, mutta ylivoimilla ja 4 vs. 4 ei maaleja kumpikaan saanut aikaiseksi.  Erän loppupuolella Jätskit tekivät jo 3-0 maalin ja erä oli sillä maalilla taputeltu. Paikkoja maaleihin oli El Panterallakin, mutta niin kuin kovin usein, laukauksien tasossa oli parantamisen varaa.
 
Välillä Jätskien pelaajat pääsivät liiankin vapaasti Jarin maalille. Onneksi Jari hoitaa nämä tilanteet helposti.
Erätauolla El Panteran joukkue päätti unohtaa ensimmäisen erän ja lähteä tosissaan haastamaan Jätskejä. Erän alku näyttikin lupaavalta ja Jätskit eivät päässeet aivan samaan menoon kuin ensimmäisessä erässä. Jätskit joutuivatkin rikkomaan erän alkuvaiheessa El Panteran pelaajaa jäähyn arvoisesti ja näin EP:lle tarjoutui paikka iskeä ottelun avausmaalinsa. Mutta taas tuttuun El Panteran tapaan ei saatu kiekkoa kunnolla hyökkäysalueelle ja ylivoimaa ei saatu millään pyörimään. Paremmat maalipaikat loikin lopulta alivoimainen vastustaja ja näin ylivoimalla omassa puolustuspäässä Arsca joutui ottamaan tyhmän jäähyn kiinnipitämisestä. Jälleen miesylivoima tasoihin ja muutaman sekunnin päästä olikin El Panteran vuoro pelata alivoimaa. Jäähy hoidettiin hienosti ja taisi siinä olla jopa paikka El Panteralla alivoimaosumaankin. Jäähyjen jälkeen alkoi Las Vegas Jätskit hallita peliä johtuen pantterilauman väsymyksestä.  Jätskit loivat monia paikkoja Jari Leinon maalille. El Panteran puolustus pelasi kuitenkin uhrautuvasti ja taistellen. Erää ollessa jäljellä enää vajaa kolme minuuttia tehtiin taas tyypillinen maali El Panteran verkkoon.  Ohjaus maalin edestä ja hiukan onnekkaasti kumilaatta maalin yläpesään ja peli oli pelattu.  Las Vegas Jätskit selvään 4-0 voittoon.
El Panteran pelissä oli muutamia ongelmia. Kiekkoa ei saatu ylös millään suoraan kovaan luisteluun kuin ainoastaan hirmuluistelija Anatoolille. Muut hyökkääjät eivät päässeet samaan vauhtiin Anatoolin kanssa ja näin jäi muutama hyvä hyökkäys torsoksi, kun ei saatu tarpeeksi nopeasti apua Anatoolille. Myös muutamat hyvätkin maalipaikat tuhrittiin laukauksilla joko ohi plekseihin tai suoraan ns. maalivahdin logoon.  Loppujen lopuksi El Panteran kapea joukkue taisteli hienosti kolmen kentän ja lujaa harjoittelevan Las Vegas Jätskejä vastaan. Pienellä tuurilla olisi peli voinut olla huomattavasti tiukempi – tosin myös hyvällä joukkueella on onni myötä niin kuin Jätskeillä tänään.  Onnikin pitää ansaita ja kyllähän Jätskit voittonsa ansaitsi. Jäähyistä huolimatta peli oli jälleen rehtiä sekä mukavaa harrastekiekkoa ja siitä kiitos vastustajalle.
Seuraavaan otteluun suunta ei voi olla kuin ylöspäin ja nöyryytetty El Pantera laittaakin varmasti Nokian tiukoille. GM Penan mukaan ohueen pelaajamateriaaliin olisi tulossa vielä kovan luokan vahvistuskin, mutta sen enempää ei asiasta paljastettu. Tosi asiassa esim. Eloton on kauden lopun peleistä pois ja lisää miehiä tarvitaan väkisinkin mukaan. Kuka tulossa? Se varmaan nähdään jo seuraavassa pelissä 18.11 kun vastassa Nokia Salo.
 
 
Tilastoa:
El Pantera
MV Jari Leino, torjunnat 6+6
Arsca 2 x 2 min.
Arttu 1 x 2 min.
Eloton 1 x 2 min.

Las Vegas Jätskit
MV Petteri Sorsa, torjunnat 4+4
jäähyt 3 x 2 min. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *