El Panteran kiekkojoukkueelle harmittava maalin tappio

El Pantera kiekkojoukkueen pelit jatkuivat sarjan toisella ottelulla, jossa vastaan tuli ennakkoon vahvaksi joukkueeksi luonnehdittu SaPeLi.  SaPeLi oli uusi tuttavuus El Panteralle ja tämä aiheuttikin kopissa keskustelua, miten illan peliin kannattaa lähteä. Tiedossa oli, että vastustaja on nuoruuden innolla kovaa luisteleva joukkue, eli todennäköisesti hyvinkin hankala vastustaja.

El Pantera vs. SaPeLi 2-3 ( 0-2, 2-1 )
EP:n kokoonpanoon tuli pari muutosta edelliseen peliin verrattuna. Eloton ja Juti olivat työesteen vuoksi poissa ja mukaan puolestaan tuli edellisestä pelistä sairauden takia pois ollut voima- ja taitohyökkääjä Tuxi. Ns. ykköskentässä olivat Sini, Jamo ja Anatooli sekä ns. jarrukentässä Tuxi, Arsca ja Arttu. Puolustajina luutivat Jlehtola, Esko ja salmela.  Maalissa jatkoi edellisen pelin tapaan tietenkin muuri nimeltä Jari Leino.
 
Ensi sekunneista asti peli alkoi niin kuin EP:n joukkueessa aavistettiinkin, SaPeLi karvasi ylhäältä ja kovaa aiheuttaen ongelmia Pantterien hyökkäykseen lähdössä.  Pelin kolmannella minuutilla vihellettiin jäähy SaPeLille ja mahdollisuudet EP:n johtomaaliin roikkuivat ilmassa. Ylivoiman alku pyöri suhteellisen näyttävästi SaPeLin hyökkäysalueella. Jäähyn lopussa siniviivalle tullut kiekko alkoi jostain syystä pyöriä salmelan lavan yli jolloin kärkäs SaPeLi hyökkääjä karkasi puolittaiseen läpiajoon ja ampui tarkan jäänuoliaisen maalin alakulmaan ja tilanne yllättäen SaPeLille 1-0. Maali oli selkeä herätys Pantteri-joukkueelle, mutta sekään ei auttanut, vaan edelleen hyökkäykset eivät lähteneet liikkeelle halutulla tavalla. Muutamia paikkoja toki ykköskenttä sai luotua, mutta aivan huippupaikat jäivät pois.
 
Pelin kahdeksannella minuutilla sai SaPeli pienen myllerryksen El Panteran puolustusalueelle. Jostain syystä Jari Leinon maalin eteen oli unohtunut vastustajan pelaaja, joka sai kiekon juuri oikeaan aikaan sutaisten pienellä  tuurillakin kiekon vasempaan alanurkkaan.  Näin tilanne oli jo hiukan huolestuttava 2-0 vastustajalle. Erän loppu oli suhteellisen tasaista vääntöä, mutta silti ehkäpä SaPeLin hienoista hallintaa. Ensimmäinen erä meni SaPeLille jopa ansaitusti 2-0.
 
Paikkoja riitti SaPeLin maalinkulmalla useampaankin osumaan
 
Toiseen erään pantterilauma lähti aivan eri sykkeellä ja painoi peliä jatkuvasti SaPeLin päätyyn. Tuntuikin, että SaPeLin pelaajat olivat jo tyytyväisiä 2-0 tilanteeseen ja pyrkivätkin monesti vain toimittamaan kiekkoa pois omalta puolustusalueeltaan.  EP:n avausmaali saatiin hienon yhdistelmän tuloksena ja siinä mukana olivat tutut tehomiehet, Sini syöttäjänä ja Jamo maalintekijänä. Kauaa ei tasoitusmaalia pitänyt odotella, kun puolustajajätti Jlehtola otti isännän otteet ja purjehti koko kentän läpi vetäen kovan rannarin oikeaoppisesti pakkien jaloista suoraan vasempaan yläpesään. Peli tasoihin ja Jlehtolan tuuletuksestakin näki, että maali oli ansaittu ja tärkeä. Tasoituksen jälkeen peli jatkui edelleen melkeinpä vain yhteen päätyyn, mutta vaikka kovasti tehtiin duunia, ei ansaittua maalia saatu. Vajaa minuutti ennen pelin loppua SaPeLi sai harvoja toisen erän aloituksia pantteripäätyyn. Aloitusvoitto, kiekko siniviivalle, veto ja kiekko parin polven kautta El Pantera maalin yläpesään. Erää selvästi hallinnut El pantera olikin äkkiä vajaa minuutti ennen loppua maalin tappiolla ?!?! Onneksi vielä on peliaikaa, huokailtiin joukkueen vaihtopenkillä. Ja kaukana ei tasoituskaan ollut. Viimeisellä sekunnilla pääsi Jamo vetämään hyvän laukauksen kohti SaPeLin maalia, mutta tällä kertaa ei tuuria ollut ja tasoitus jäi tekemättä.
 
Jamon viimeisen sekunnin yritys
 
Pelin lopputulos oli siis 3-2 SaPeLille, ehkäpä pienoisena yllätyksenäkin!  Kahden pelin jälkeen voidaan sanoa, että harrastekiekon taso ole ainakaan tippunut 10 viime vuoden aikana. Hienoa kun saadaan uutta verta ja kovia pelejä sarjaan. SaPeLi tulee olemaan varmasti kova luu kaikille joukkueilla tässä sarjassa.
 
” Kyllä se kun vastustajan joukkueen pelaajat ovat melkeinpä puolet nuorempia, niin alkaa väkisinkin näkyä meidän pelissä” Aprikoivat pilke silmäkulmassa Arsca, Esko, Jelhtola ja salmela pelin jälkeen.
 
”Yllättävän paljon saa tässä sarjassa käyttää mailaa muuhun kuin pelaamiseen” Ihmetteli taas Jamo pelin jälkeen jääpussit käsissään.
 

 
Tilastoa:
El Pantera
MV Jari Leino, torjunnat 6+5
Jamo 1+0
Jlehtola 1+0, 2 min. jäähy
Sini 0+1
Esko 2 min. jäähy

SaPeLi
MV Riiko Lauri, torjunnat 5+10
2 x 2 min. jäähy

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *